Recepten-1
De recepten van dit blog per categorie:
Soepen
Bloemkoolsoep met cheddar van Jamie Oliver
Bloemkoolsoep met pittige kikkererwten
Bonensoep – versie Matt Preston (Masterchef)
Kippenbouillon: zelf maken, stap-voor-stap
Kippensoep – helder en goed gevuld
Kippensoep – met ei en citroen
Kippensoep – met orzo en citroen
Kippensoep – simpele thaise kippensoep
Paprikasoep – Gele met pittige chorizo-olie
Paprikasoep – geroosterde rode
Pompoensoep met appel en salie
Pompoensoep met rode linzen en curry madras
Potage du père Tranquille (slasoep)
Prei-broccolisoep met coquilles
Rode linzen soep met kokos en limoen
Salades
Broccolisalade met rozijnen en cashewnoten
Maaltijdsalade met biefstukreepjes
Maaltijdsalade van bladspinazie, kikkererwten en blauwe kaas
Maaltijdsalade van gnocchi met balsamicodressing
Maaltijdsalade met gemarineerde kip, rucola, avocado, abrikoos en hazelnoot
Maaltijdsalade van linzen de puy met avocado en geitenkaas
Maaltijdsalade met in de oven gegrilde spruitjes en pompoen
Mediterrane kikkererwtensalade
Mihoensalade met garnalen en avocado
Pastasalade met avocado, kerstomaatjes en mozzarella
Pastasalade met gegrilde perzik, spek en geitenkaas
Pastasalade met tomaat, ontbijtspek en paprika
Salade met bladspinazie, dadel en pitacroutons van Ottolenghi
Salade met garnalen, artisjok en een kokosdressing
Salade van gegrilde halloumi en avocado met een dressing van rode biet
Salade met geroosterde pompoen van Jamie
Salade met kikkererwt, avocado, zongedroogde tomaat en ei
Salade met knackebrodcroutons, tomaat en kappertjes
Salade met paprika, kidneybonen en een aardbei-vinaigrette
Salade van pittige kikkererwten – Ottolenghi
Salade van rauwe spruitjes met citrusdressing
Salade met tonijnballetjes, mango en een passievruchtvinaigrette
Salade van vijgen, zoete-aardappel en geitenkaas
Salade met zoete aardappel, avocado, radijs en mozzarella
Watermeloensalade met avocado en garnalen
Watermeloensalade met gemarineerde kipfilet en mango
Witlofsalade met dadels, walnoot en appel
Patisserie/Taarten/Desserts
Aardbeien met vanillemousse en pistachekruim
Abrikozentaart met walnoot en lavendel
Ananascarpaccio met verse basilicum
Appel -gekarameliseerd- met kaneelcrumble
Appeltaart – Ouderwetse Hollandse
Cake – klassieke franse quatre-quarts
Citroen-limoenmousse met walnotenkruim
Cheesecake met rodevruchtencoulis
Chocoladetaart – Franse klassieke
Kwarktaart met lemoncurd en kiwi
Meringuetaart met passievrucht en banaan
Profiteroles-au-chocolat oftewel chocoladesoesjes
Slagroomsoesjestoren in croquembouche stijl
Taartdeeg – basisdeeg voor zoete taarten
Hartige taarten/Quiches
Basisdeeg voor hartige taarten
Filotaart met rijst en kikkererwten
Filotaart met spinazie van Jamie Oliver
Hartige clafoutis met kerstomaten
Hartige taart met blauwe kaas en walnoot
Hartige taart met confit de canard
Hartig taartje van bladerdeeg met biet, blauwe kaas, appel en een vleugje honing
Quiche met kip, courgette en gedroogde abrikozen
Tarte tatin met gekarameliseerde uitjes
Tarte tatin met peer, walnoot en blauwe kaas
Koekjes
Basis: perfect koekjesdeeg voor uitsteken koekjes
Banaankoekjes met stukjes dadel
Citroenkoekjes met citroenglazuur
Havermoutkoekjes met wortel, kaneel en kardemom
Koekjes met cranberrys & witte chocolade
Madeleines – gemarmerd-vanille/chocola
Vlees/Gevogelte
Biefstukreepjes in-cognac-roomsaus
Boeuf Bourguignon met ontbijtkoek
Broodje hamburger ‘french-style’
Chili con carne met een vleugje chocola
Confit de canard – luxe kroketjes
Confit de canard: pasta met gesmoorde kool
Confit de canard: franse pastasalade
Eendeborst met cranberry-portjus
Eendeborst – gemarineerd, met roergebakken groentereepjes
Eendeborst met verse vijgensaus
Gehaktballen van rundergehakt & chipolata
Rundergehaktbal – super smeuïg
Rundergehaktbal – met zongedroogde tomaat en hazelnoot
Kalkoen, kalkoen-courgette burgers van Ottolenghi
Kalkoenfilet met kastanje en oesterzwam
Kipfilet gevuld met merguez en mozzarella
Kip – gepocheerd, met zoete Freekeh van Ottolenghi
Kip kerrie met mandarijn, banaan en kokos
Kip – uit de oven: met tijm citroen en honing
Kip – kip in melk van Jamie Oliver
Kipfilet uit de oven met dragonsaus
Kip – waanzinnig lekkere kipmarinade
Kipcasserole met venkel en tomaat
Lamskoteletjes, fantastisch gemarineerd
Lamskoteletjes in rode wijn marinade
Lamskoteletjes met sumak (grill/bbq)
Nigellas gegrilde lamskoteletjes met knoflook & zwarte olijven
Pasta met salami, venkel en tomaat
Pasta met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Pasta met worst, paprika en appelstroopsaus
Risotto met cantharellen en saucisse de Toulouse
Rundvlees – rundvleesreepjes, gnocchi met muntdressing
Rundvlees – gevulde rundvleesrolletjes met salami en basilicum
Rundvlees – gevulde rundvleesrolletjes met anjovis en ei
Spaghetti – surf en turf: met garnaal en spek
Verse vijgen in spek gerold uit de oven met geitenkaasmousse
Vis
Garnalen: Pasta met spicy garnalen en tomatenroomsaus
Mihoensalade met garnalen en avocado
Mosselen – moules à la bordelaise
Pasta met garnalen en romige bisquesaus
Pasta rosa met garnalen van Nigella
Pasta met tonijn citroen en rucola
Pasta met tonijn, tomaat en olijf
Risotto met mosselen en chorizo
Spaghetti al sugo crudo met pittige garnalen
Spaghetti – surf en turf: met garnaal en spek
Supersnelle pasta met rode pesto en tonijn
Vis onder dakje van stokbrood – ovenschotel
Vis-ovenschotel met kabeljauw en bloemkoolpuree
Torentje van garnalen en avocado
Zalm – romige pasta met zalm en rucola
Zalm – pasta met gerookte zalm, rucola en citroen
Zalm – pasta met zalm,venkel en courgette
Zalm – pocheren stap-voor-stap
Smoothies/Drankjes
Lekkere weekendsmoothie: vijg – framboos
Aardappelen/Groente/Vega
Aardappel, Franse aardappelpannenkoek
Aardappel met saffraan en kardemom
Artisjok, bereiding stap-voor-stap
Artisjok met frisse tomatendressing
Asperges – geroosterde groene asperges
Asperges – koken: stap-voor-stap
Asperges – klassiek – met ei,ham en gesmolten boter
Asperges – en croute met oeuf-cocotto
Aubergine ovenschotel met kruidenroom
Aubergine met chermoulapuree uit de oven – Ottolenghi
Aubergine, geroosterd met kikkererwtensalsa
Borlottibonen – doppen & koken
Borlottibonen met rucola en citroenmelisse-pesto
Gerookte aardappelen uit de rookoven
Chinese kool – zoetzuur gewokt
Courgettebloemen gevuld met zachte geitenkaas, honing & verse munt
Franse groentefrietjes uit de oven
Frittata van zoete aardappel, geitenkaas en gekarameliseerde ui
Groentelasagne met gesmoorde kool en ei
Groente-omelet met geitenkaas en verse kruiden
Haricot verts met citroenboter
Linzen met knolselderij en zoete aardappel
Omelet met tomaten, feta & zwarte olijven
Pasta (salade) met avocado, kerstomaatjes en mozzarella
Pasta met doperwt en yoghurt van Ottolenghi
Pasta met walnoot, salie en citroen van Ottolenghi
Pompoenstoof met peer, spinazie en feta
Ras-el-hanout groente – roergebakken met zachtzoete couscous
Spinazierisotto met geitenkaas
Vijgenrisotto met balsamicosiroop
Zuurkoolstamppot met verse ananas
Dressings/olie/Pesto/Sauzen
Kruidenolie: Basilicum-citroen-jeneverbes
Mosterd: Moutarde de Brive-vleesmarinade
Jam/Chutney
Ontbijtgranen/Broodjes
Broodje gegrilde aubergine met curry
Broodje gerookte kipfilet met dadel
Broodje oesterzwam, chinese kool en roquefort
Broodje pittige kip met ananas
Broodje zelfgemaakte zalmsalade
Borrelhappen/Fingerfood
Frittata van zoete aardappel, gekarameliseerde rode ui en geitenkaas
Geitenkaas miniloempia met honing
Kroketjes van confit-de-canard
Parmezaanster met manderijn-avocadodip
Rijstvel miniloempias met avocado, garnaal en cashewnoot
Tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomaten
Tomaten gevuld met artisjokcreme