Onze Franse Keuken

Recepten-1

De recepten van dit blog per categorie:

 

Soepen

 

Aspergesoep

Bisque van garnalen

Bloemkoolsoep met cheddar van Jamie Oliver

Bloemkoolsoep met pittige kikkererwten

Bonensoep – versie Matt Preston (Masterchef)

Bonensoep – witte bonen met kerrie

BRS – soep

Broccolisoep

Broccolisoep met vissaus

Franse maaltijdsoep – Soupe au fromage

Groentesoep, Franse – ‘soupe au pistou’

Kastanjesoep met knolselderij

Kippenbouillon: zelf maken, stap-voor-stap

Kippensoep – helder en goed gevuld

Kippensoep – met ei en citroen

Kippensoep – met orzo en citroen

Kippensoep – simpele thaise kippensoep

Knolselderij-pompoensoep

Knolselderij-walnotensoep

Paprikasoep – Gele met pittige chorizo-olie

Paprikasoep – geroosterde rode

Pompoensoep met appel en salie

Pompoensoep met rode linzen en curry madras

Potage du père Tranquille (slasoep)

Preisoep

Prei-broccolisoep met coquilles

Rode linzen soep met kokos en limoen

Venkelsoep

Waterkerssoep

Witlofsoep met appel

Wortelsoep met krokant spek en walnoot

Wortelsoep met een oosters tintje

Salades

Bloemkoolsalade van Nigella

Broccolisalade met rozijnen en cashewnoten

Griekse maaltijdsalade

Knolselderijsalade met feta

Komkommersalade met dille

Maaltijdsalade met biefstukreepjes

Maaltijdsalade van bladspinazie, kikkererwten en blauwe kaas

Maaltijdsalade van gnocchi met balsamicodressing

Maaltijdsalade met gemarineerde kip, rucola, avocado, abrikoos en hazelnoot

Maaltijdsalade van linzen de puy met avocado en geitenkaas

Maaltijdsalade met in de oven gegrilde spruitjes en pompoen

Mediterrane kikkererwtensalade

Mediterrane wortelsalade

Mihoensalade met garnalen en avocado

Oosterse eendeborstsalade

Oosterse komkommersalade

Pastasalade met avocado, kerstomaatjes en mozzarella

Pastasalade met gegrilde perzik, spek en geitenkaas

Pastasalade met tomaat, ontbijtspek en paprika

Pastasalade – orzo

Salade met bladspinazie, dadel en pitacroutons van Ottolenghi

Salade met garnalen, artisjok en een kokosdressing

Salade met gebakken brie

Salade van gegrilde halloumi en avocado met een dressing van rode biet

Salade met geroosterde pompoen van Jamie

Salade met kikkererwt, avocado, zongedroogde tomaat en ei

Salade met knackebrodcroutons, tomaat en kappertjes

Salade met paprika, kidneybonen en een aardbei-vinaigrette

Salade van pittige kikkererwten – Ottolenghi

Salade van rauwe spruitjes met citrusdressing

Salade met tonijnballetjes, mango en een passievruchtvinaigrette

Salade van vijgen, zoete-aardappel en geitenkaas

Salade met zoete aardappel, avocado, radijs en mozzarella

Waanzinnige watermeloensalade

Watermeloensalade met avocado en garnalen

Watermeloensalade met gemarineerde kipfilet en mango

Witlofsalade met dadels, walnoot en appel

Patisserie/Taarten/Desserts

Aardbeien met vanillemousse en pistachekruim

Aardbeien Charlotte

Aardbeien Kwarktaart

Abrikozentaart met walnoot en lavendel

Amandel – citroentaart

Ananascarpaccio met verse basilicum

Appel -gekarameliseerd- met kaneelcrumble

Appel Rozijnen cakejes

Appeltaart – Ouderwetse Hollandse

Appel-abrikozentaart

Bûche de Noël praliné

Cake – klassieke franse quatre-quarts

Cake aux quatre épices

Cake met stukjes noga

Citroen-limoenmousse met walnotenkruim

Citroen-meringue taartjes

Cheesecake met rodevruchtencoulis

Chocolade-crème taartje

Chocolade truffels

Chocoladetaart – Franse klassieke

Crème-brûlée taartjes

Crème-brûlee met Baileys

Crepes Suzette

Cupcakes (vanille)

Druiventaart

Eton Mess

Frambozenparfait

Gateau au yaourt

Herfstpavlova

Iglotaart

Kaneel brioches (mini)

Kersen kwarktaart

Kwarktaart met lemoncurd en kiwi

Meringue stap-voor-stap

Meringuetaart met passievrucht en banaan

Profiteroles-au-chocolat oftewel chocoladesoesjes

Soesjes maken stap-voor-stap

Slagroomsoesjestoren in croquembouche stijl

Slagroomtaart

Speculaastaart met peer

Taartdeeg – basisdeeg voor zoete taarten

Tarte tatin: stap-voor-stap

Tiramisurol

Walnoten-honingtaart

Hartige taarten/Quiches

Aspergetaart

Basisdeeg voor hartige taarten

Crème-brulee chorizo-saffraan

Filotaart met rijst en kikkererwten

Filotaart met spinazie van Jamie Oliver

Ham-kaas rolletjes

Hartige clafoutis met kerstomaten

Hartige taart met blauwe kaas en walnoot

Hartige taart met confit de canard

Hartig taartje van bladerdeeg met biet, blauwe kaas, appel en een vleugje honing

Pissaladière

Preitaart met walnotenkorst

Quiche met kip, courgette en gedroogde abrikozen

Quiche Lorraine

Spinazie-feta muffins

Tarte tatin met gekarameliseerde uitjes

Tarte tatin met peer, walnoot en blauwe kaas

Tomaten-amandeltaart

Tomatentaartjes

Tomato tatin

Uienkruier

Koekjes

Basis: perfect koekjesdeeg voor uitsteken koekjes

Banaankoekjes met stukjes dadel

Bananenmuffins

Blueberry muffins

Brownies met kokos

Citroenkoekjes met citroenglazuur

Chocolade-courgette koekjes

Ham-kaas rolletjes

Havermoutkoekjes met wortel, kaneel en kardemom

Hazelnoot-amandel koekjes

Kaneelbommetjes

Kaneelrolletjes

Kerstkoekjes

Koekjes met cranberrys & witte chocolade

Madeleines – gemarmerd-vanille/chocola

Monte-Carlo koekjes

Peanut Butter Cookies

Pizzakoekjes

Spinazie-feta muffins

Zandkoekjes met anijs

Glazuur, zelf maken

Vlees/Gevogelte

Biefstukreepjes in-cognac-roomsaus

Boeuf à la provencale

Boeuf Bourguignon met ontbijtkoek

Broodje hamburger ‘french-style’

Chili con carne met een vleugje chocola

Coq au vin – stap-voor-stap

Coq au vin blanc (Riesling)

Confit de canard

Confit de canard – luxe kroketjes

Confit de canard: pasta met gesmoorde kool

Confit de canard: franse pastasalade

Eendeborst met cranberry-portjus

Eendeborst – gemarineerd, met roergebakken groentereepjes

Eendeborst met ontbijtkoek

Eendeborst – Oosterse salade

Eendeborst met verse vijgensaus

Gehaktballen van rundergehakt & chipolata

Rundergehaktbal – super smeuïg

Rundergehaktbal – met zongedroogde tomaat en hazelnoot

Kalkoen, kalkoen-courgette burgers van Ottolenghi

Kalkoenfilet met kastanje en oesterzwam

Kipfilet gevuld met merguez en mozzarella

Kip – gepocheerd, met zoete Freekeh van Ottolenghi

Kip kerrie met mandarijn, banaan en kokos

Kip met mango

Kip met 40 tenen knoflook

Kip – pittige kip met tauge

Kip met pistachenotenkorst

Kip met Thaise basilicum

Kip – Teriyaki

Kip – uit de oven: met tijm citroen en honing

Kip – kip in melk van Jamie Oliver

Kipfilet uit de oven met dragonsaus

Kip-ovenschotel

Kip – waanzinnig lekkere kipmarinade

Kip – Za’atar

Kipnuggets – zelf maken

Kippate met pistachenoten

Kipcasserole met venkel en tomaat

Koffie karbonade

Lamsbiryani met munt yoghurt

Lamskoteletjes, fantastisch gemarineerd

Lamskoteletjes in rode wijn marinade

Lamskoteletjes met sumak (grill/bbq)

Nigellas gegrilde lamskoteletjes met knoflook & zwarte olijven

Pasta met salami, venkel en tomaat

Pasta met spinazie, kip en zongedroogde tomaten

Pasta met worst, paprika en appelstroopsaus

Risotto met cantharellen en saucisse de Toulouse

Rundvlees – rundvleesreepjes, gnocchi met muntdressing

Rundvlees – gevulde rundvleesrolletjes met salami en basilicum

Rundvlees – gevulde rundvleesrolletjes met anjovis en ei

Shoarma – zelf maken

Spaghetti – surf en turf: met garnaal en spek

Spareribs uit de oven

Stoofschotel met Guinness

Varkenshaas met peer

Verse vijgen in spek gerold uit de oven met geitenkaasmousse

Vis

Garnalen: Pasta met spicy garnalen en tomatenroomsaus

Krab-garnalen koekjes

Mihoensalade met garnalen en avocado

Mosselen – moules à la bordelaise

Pasta met garnalen en romige bisquesaus

Pasta rosa met garnalen van Nigella

Pasta met tonijn citroen en rucola

Pasta met tonijn, tomaat en olijf

Risotto met mosselen en chorizo

Spaghetti al sugo crudo met pittige garnalen

Spaghetti – surf en turf: met garnaal en spek

Supersnelle pasta met rode pesto en tonijn

Vitello tonnato

Vis onder dakje van stokbrood – ovenschotel

Vis-ovenschotel met kabeljauw en bloemkoolpuree

Torentje van garnalen en avocado

Zalm – gekarameliseerd

Zalm – romige pasta met zalm en rucola

Zalm – pasta met gerookte zalm, rucola en citroen

Zalm – pasta met zalm,venkel en courgette

Zalm – pocheren stap-voor-stap

Smoothies/Drankjes

Lekkere weekendsmoothie: vijg – framboos

Rode Biet sapje

Spicy hot chocolat

Supersnelle healthy smoothie

Zomersmoothie met watermeloen

Watermeloenlimonade met munt

Wortel-appelsapje

Aardappelen/Groente/Vega

Aardappel, klassieke gratin

Aardappel, Franse aardappelpannenkoek

Aardappel met saffraan en kardemom

Artisjok, bereiding stap-voor-stap

Artisjok met frisse tomatendressing

Artisjok met vinaigrette

Asperges – geroosterde groene asperges

Asperges – koken: stap-voor-stap

Asperges – klassiek – met ei,ham en gesmolten boter

Asperges – en croute met oeuf-cocotto

Aubergine ovenschotel met kruidenroom

Aubergine met chermoulapuree uit de oven – Ottolenghi

Aubergine, geroosterd met kikkererwtensalsa

Bietjescouscous

Borlottibonen – doppen & koken

Borlottibonen met rucola en citroenmelisse-pesto

Gerookte aardappelen uit de rookoven

Chinese kool – zoetzuur gewokt

Courgettebloemen gevuld met zachte geitenkaas, honing & verse munt

Courgette – BBQ gegrilde

Falafel – uit de oven

Franse groentefrietjes uit de oven

Frittata van zoete aardappel, geitenkaas en gekarameliseerde ui

Groentelasagne met gesmoorde kool en ei

Groente-omelet met geitenkaas en verse kruiden

Haricot verts met citroenboter

Italiaanse bloemkoolschotel

Knoflook-rozemarijn croutons

Knolselderij in zoutkorst

Linzen met knolselderij en zoete aardappel

Maiskolf van de bbq/gril

Omelet met tomaten, feta & zwarte olijven

Pasta (salade) met avocado, kerstomaatjes en mozzarella

Pasta met doperwt en yoghurt van Ottolenghi

Pasta met walnoot, salie en citroen van Ottolenghi

Pompoenstoof met peer, spinazie en feta

Ras-el-hanout groente – roergebakken met zachtzoete couscous

Ratatouille uit de oven

Risotto Caprese

Rijsttaart – drie kleuren

Rijst – kerstrijst

Rijst met sumak

Spinazierisotto met geitenkaas

Stamppot rode ui – rucola

Tomatenrisotto – luie variant

Trostomaatjes uit de oven

Vijgenrisotto met balsamicosiroop

Zuurkoolsigaar

Zuurkoolstamppot met verse ananas

Dressings/olie/Pesto/Sauzen

Kruidenolie: Basilicum-citroen-jeneverbes

Cacik – frisse yoghurtsaus

Citroenmelisse pesto

Mosterd: Moutarde de Brive-vleesmarinade

Pindasaus

Rucola-walnoten pesto

Sumak saus van Ottolenghi

Tomatenpesto

Jam/Chutney

Kersenchutney

Kiwi-Mango jam

Kruidige rode uienjam

Ontbijtgranen/Broodjes

Broodje gegrilde aubergine met curry

Broodje gerookte kipfilet met dadel

Broodje Hüttenkase en radijs

Broodje oesterzwam, chinese kool en roquefort

Broodje pittige kip met ananas

Broodje zelfgemaakte zalmsalade

Frans broodje hamburger

Granola La Panacée

Griekse pita

Kerstyoghurt

Pain perdu aux tomates

Tortillatosti

Borrelhappen/Fingerfood

Amuse met garnaal en chorizo

Frittata van zoete aardappel, gekarameliseerde rode ui en geitenkaas

Geitenkaas miniloempia met honing

Gevulde eieren

Ham-kaas rolletjes

Hummus met pindakaas

Krab-garnalen koekjes

Kroketjes van confit-de-canard

Parmezaanster met manderijn-avocadodip

Rijstvel miniloempias met avocado, garnaal en cashewnoot

Tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomaten

Tomaten gevuld met artisjokcreme

Tomatentaartjes

Tomatenpesto

Tortillapizza

Tortillatosti

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress