Onze Franse Keuken

Bonensoep van Matt Preston (Masterchef)

MattPreston.jpg

Soepen | maart 14, 2013 | By

Ik ben een enorme fan van Masterchef Australia. Wat mij betreft steekt deze versie met kop en schouders boven die van andere landen uit. Ik zat in ieder geval ook afgelopen seizoen weer aan de buis gekluisterd. Het niveau ligt ook zo ontzettend hoog – dat zijn toch geen amateurskoks te noemen, of ben ik nou gek?

Afgelopen seizoen liet Matt Preston tijdens één van de masterclass sessies zien dat je helemaal niet alleen maar met luxe producten hoeft te koken. Van een simpel blikje ‘baked beans’ maakte hij in een handomdraai een heerlijke soep.

Van de week ben ik eens wat gaan rondsnuffelen op de website van Masterchef Australia – een aanrader trouwens- en vond daar het recept. De soep is inderdaad in een paar minuten gemaakt en (toch) verbazingwekkend lekker. Heel zacht van smaak en de sinaasappelrasp past er super goed bij. Alleen zou ik zelf een volgend keer de korianderzaadjes vervangen door iets anders met een bite (geroosterde nootjes oid).

Dus, mocht je geen zin hebben om te koken vanavond en toevallig nog een blik witte bonen in tomatensaus in je voorraadkast hebben staan – dan zou ik zeggen – maak even vlug deze soep, broodje erbij en klaar ben je… Fijn weekend!

Recept: Matt Preston’s bonensoep

Ingrediënten:

– 1 blik witte bonen in tomatensaus (400 gram)
– 50 ml slagroom
– 150 ml melk
– Rasp van 1 sinaasappel
– Geroosterde korianderzaadjes (ter garnering)
– Olijfolie extra vierge (ter garnering)

Bereiding:

– Verwarm de bonen in tomatensaus in een steelpannetje. Pureer het geheel vervolgens met een staafmixer. Voeg slagroom en melk toe totdat je soep de gewenste dikte heeft.
– Schep de soep in je soepbord of kom en garneer met de sinaasappelrasp en wat korianderzaadjes. Sprenkel tot slot nog een beetje olijfolie over de soep. Bon appetit.

Bron: Matt Preston – Masterchef Australia website

 

6 Comments

  1. Joanie

    februari 15, 2018 at 4:54 pm

    Ik heb m ook n keer gemaakt maar ik vond t echt niet lekker.

    Reply
    • Lisette

      februari 16, 2018 at 7:56 am

      Ja, dat kan natuurlijk. Wel leuk, dat je hem ook een keer gemaakt hebt – maar één manier om erachter te komen 🙂

      Reply
  2. Gerrit

    februari 16, 2018 at 4:56 pm

    @ Joanie: Ligt misschien aan het merk “Bonen in Tomatasaus”. Zit onderling nogal verschil van smaak in.

    Reply
    • Lisette

      februari 16, 2018 at 7:02 pm

      Ja dat zou inderdaad ook kunnen – ik vind het echt een prima soepje.

      Reply
  3. Gerrit

    februari 16, 2018 at 7:07 pm

    Heb het programma ook gezien en notitites gemaakt. Volgens mij gebruikte Matt “Heinz” bonen in tomaten saus

    Reply
    • Lisette

      februari 17, 2018 at 11:13 am

      Ik heb gewoon een ‘standaard’ huismerk blik bonen gebruikt. Ik vond het echt helemaal prima.

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress