Onze Franse Keuken

Meringuetaart met passievrucht en banaan

Meringuetaartmetpassievrucht.jpg

Desserts, Taart | juli 30, 2013 | By

De laatste tijd maak ik steeds vaker desserts, waar meringue op één of andere manier in verwerkt is. 

Een goed voorbeeld is deze meringuetaart – hij komt uit Kook met Jamie van Jamie Oliver en is echt waanzinnig lekker. Het zijn twee schijven meringue met daartussen een laag slagroom met passievrucht en banaan. Mjamm…Onze gasten zijn er dol op (wijzelf overigens ook) en dat is natuurlijk altijd weer leuk.

Het enige nadeel van deze taart is dat hij wat moeilijk aan te snijden is. Zet hem in zijn geheel op tafel en verdeel hem daar pas in punten, want als je dat in de keuken vast doet ziet het er niet uit. Mooie punten krijg je dus niet, maar ach…dat maakt niemand wat uit – trust me. Hij smaakt fantastisch.

Recept: Meringuetaart met passievrucht en banaan

Ingrediënten:

Voor de meringue:
– 6 eiwitten
– 300 gram suiker
– sap van 1 citroen
– 50 gram gemalen kokos

Voor de vulling:
– 300 ml slagroom
– 2 à 3 eetlepels suiker
– 2 bananen
– 2 passievruchten

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 150 graden.
– Zet twee bakplaten klaar en bedek die met bakpapier. Mocht je nou geen twee bakplaten hebben – geen paniek – je kunt ook gewoon bakpapier direct op de roosters leggen, maar ik vind persoonlijk bakplaten fijner werken, vandaar.
– Maak de meringue op basis van de stap-voor-stap methode.
– Spatel het citroensap en de gemalen kokos voorzichtig door de meringue.
– Schep op iedere bakplaat (of met bakpapier afgedekt rooster) de helft van het meringuemengsel en verdeel met een spatel over het bakpapier tot je twee evengrote cirkels hebt (van 25 cm ongeveer). Zorg dat hij overal ongeveer even dik is ( 2-4 cm ongeveer).
– Zet de bakplaten op de roosters en schuif in de oven. Bak 40 tot 45 minuten – afhankelijk van de dikte van je meringuecirkels. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
– De meringuecirkels kan je van tevoren bereiden (niet langer dan een halve dag), maar de opbouw van de taart moet je echt pas vlak voor het opdienen doen. Anders krijg je één zompige bende.

Opmaak van de taart:
– Klop de slagroom met de suiker stijf.
– Schil de bananen en snijd ze in plakjes.
– Snijd de passievruchten door de helft.
– Leg één meringueschijf op een taartplateau of groot bord. Bestrijk die met de slagroom.

– Verdeel de plakjes banaan over de slagroom.

– Lepel de inhoud uit de passievruchthelften en verdeel het over de taart.

– Dek het geheel af met de 2e meringueschijf.

– Zet de taart op tafel, ploeter even met aansnijden, en geniet!

2 Comments

  1. schilderijen te koop

    augustus 12, 2013 at 9:20 am

    Dat ziet er erg lekker uit! Ziet er heerlijk uit!

    Reply
  2. Claudia van Beeck

    augustus 18, 2013 at 11:42 am

    Ziet er heerlijk uit!

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress