Onze Franse Keuken

Tapenade van zwarte olijven & zongedroogde tomaat

HerschaaldekopievanCruditC3A9.jpg

Tapenade doet het altijd goed als borrelhap. Het fijne is – het is heel simpel en snel zelf te maken. Je gooit gewoon alle ingrediënten in je keukenmachine, drukt een paar keer op de ‘pulse’ knop en klaar ben je. Ideaal. Natuurlijk altijd goed op een stukje krakend vers stokbrood, maar ook leuk als onderdeel van een crudité-schaal. 

Recept: Tapenade van zwarte olijven & zongedroogde tomaat

Ingrediënten:

– 100 gram zwarte olijven (ontpit)
– 5 zongedroogde tomaten
– 1 eetlepel kappertjes
– 4 anjovisfilets
– 1 (klein) teentje knoflook
– 1 theelepel citroensap
– 1/4 theelepel cayennepeper
– 40 ml olijfolie
– peper & zout

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en druk een paar keer op de ‘pulse’ knop. Ik maak deze tapenade altijd redelijk grof. Gaat je voorkeur uit naar een meer gladde tapenade? Laat dan simpelweg de machine wat langer draaien…..

 
Tja….en wat zit er nou in het linkerbakje??? Dat vertel ik van de week….

1 Comment

  1. Jet

    augustus 7, 2020 at 4:40 pm

    werkelijk verrukkelijk en in een handomdraai gemaakt. Maar ik zou zeker geen zout toevoegen want de ansjovis en olijven en tomaten zijn al zout genoeg.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress