Mediterrane kikkererwten salade

Deze mediterrane kikkererwten salade maakte ik van de week voor de lunch. Ik had net een gerecht voor onze kookweek getest – om even de puntjes op de ‘i’ te zetten zeg maar – en had daarvan nog wat kikkererwten over. Dus even de voorraadkast ingedoken (voor de mais) en de groentela leeggeplunderd (voor de verse kruiden) en deze heerlijke salade was het resultaat. Super simpel. Maarja, het hoeft ook niet altijd ingewikkeld te zijn, toch ?!
Een bak verse kruiden door de kikkererwten doet het natuurlijk altijd goed. De grote ‘Ottolenghi truc’ denk ik altijd maar. Ik gebruik in deze salade bieslook, peterselie, koriander en munt. Niet speciaal zo samengesteld overigens. Gewoon alles wat ik nog aan kruiden had liggen bij elkaar gegooid. Werkt prima.
De avocado, die op de fruitschaal lag, moest er ook aan geloven. Geen moeilijke dressing. Gewoon een beetje olie en azijn erover en voor de smaak een vleugje komijnpoeder. Bestrooien met sesamzaadjes voor een knappertje en klaar ben je. Echt een prima lunchsalade, maar ook fijn als bijgerecht. Ik vind dit persoonlijk een hele goede voor een picknick of voor bij de BBQ.

Mediterrane kikkererwten salade
Ingrediënten
- 200 gram kikkererwten uit blik
- 100 gram mais uit blik
- 1/2 avocado in blokjes
- 1/2 rode ui in dunne ringen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels appelazijn
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel bieslook fijngehakt
- 1 eetlepel platte peterselie fijngehakt
- 1 eetlepel koriander fijngehakt
- 1 eetlepel munt fijngehakt
- zout en peper
- 1 eetlepel sesamzaadjes geroosterd
Bereiding
- Doe de kikkererwten en mais in een grote kom. Voeg avocado en ui toe en hussel goed.
- Giet de olijfolie en de azijn erbij en strooi het komijnpoeder erover.
- Voeg alle verse kruiden toe en hussel alles goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met sesamzaadjes. Bon appetit!