Onze Franse Keuken

Anijskoek voor bij de koffie

anijskoek

Koekjes, Taart | februari 21, 2020 | By

Anijskoek. Je bakt deze grote koek met anijszaadjes in een taartvorm. Associëren jullie die geur en smaak ook altijd gelijk met babymuisjes? Of ligt dat aan mij? Deze koek is een beetje vlokkerig als je hem aansnijdt. Dat komt door het gebruik van maizena in het deeg. Toen ik zat te bedenken hoe ik de structuur van deze koek nou het beste kon omschrijven, kwam één woord gelijk boven drijven: ‘Bros’.

Toen ik het recept ging uitwerken voor mijn blog pakte ik het kookboek er nog even bij. Deze anijskoek komt uit Nigellissima. Net als mijn ‘Blue Monday amandelkoek‘ overigens. Wat blijkt. De titel van het recept is ‘Brosse Anijskoek’. Ik had serieus geen idee. Ik let nooit zo op de exacte titels. Nou, zat ik dus mooi even mooi op één lijn met lady Nigella met mijn denktrant.

Dit is echt een lekkere koek voor bij de koffie (of thee uiteraard). Je kunt hem het best in de keuken vast klein snijden. Dat doe ik in ieder geval. Zoals ik al heb aangegeven valt hij namelijk een beetje vlokkerig uiteen. Dus in punten snijden werkt niet zo lekker. Al staat in Nigellissima wel een prachtige foto van deze taart in, je raadt het al, punten. Het kan dus wel. Alleen ben ik daar blijkbaar niet handig genoeg voor. Ik zeg: gewoon in kleine blokjes snijden en op een schaaltje serveren. Ook leuk.

anijskoek

Anijskoek

Een heerlijke koek voor bij de koffie.
Bereidingstijd30 minuten
Gang: Dessert
Keuken: Italian
Trefwoord: anijskoek
Porties: 8
Auteur: Nigella Lawson

Ingrediënten

  • 85 gram bloem
  • 65 gram maizena
  • 50 gram poedersuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 2 theelepels anijszaadjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bodem van een ronde bakvorm van 20 cm met bakpapier.
  • Doe de bloem, maizena, suiker en boter in de keukenmachine en druk op de pulse knop, totdat alles gemengd is en een deeg vormt.
  • Voeg de anijszaadjes toe en druk nog een paar keer op de pulseknop, totdat ook de zaadjes mooi door het deeg gemengd zijn.
  • Druk het deeg mooi gelijkmatig in de vorm en schuif in de oven.
  • Bak de koek 25 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd de afgekoelde koek in blokjes. Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress