Ga terug

Anijskoek

Een heerlijke koek voor bij de koffie.
Bereidingstijd30 minuten
Gang: Dessert
Keuken: Italian
Trefwoord: anijskoek
Porties: 8
Auteur: Nigella Lawson

Ingrediƫnten

  • 85 gram bloem
  • 65 gram maizena
  • 50 gram poedersuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 2 theelepels anijszaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bodem van een ronde bakvorm van 20 cm met bakpapier.
  • Doe de bloem, maizena, suiker en boter in de keukenmachine en druk op de pulse knop, totdat alles gemengd is en een deeg vormt.
  • Voeg de anijszaadjes toe en druk nog een paar keer op de pulseknop, totdat ook de zaadjes mooi door het deeg gemengd zijn.
  • Druk het deeg mooi gelijkmatig in de vorm en schuif in de oven.
  • Bak de koek 25 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd de afgekoelde koek in blokjes. Enjoy!