Anijskoek
Een heerlijke koek voor bij de koffie.
Bereidingstijd30 minuten min
Gang: Dessert
Keuken: Italian
Trefwoord: anijskoek
Porties: 8
Auteur: Nigella Lawson
- 85 gram bloem
- 65 gram maizena
- 50 gram poedersuiker
- 125 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 2 theelepels anijszaadjes
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bodem van een ronde bakvorm van 20 cm met bakpapier.
Doe de bloem, maizena, suiker en boter in de keukenmachine en druk op de pulse knop, totdat alles gemengd is en een deeg vormt.
Voeg de anijszaadjes toe en druk nog een paar keer op de pulseknop, totdat ook de zaadjes mooi door het deeg gemengd zijn.
Druk het deeg mooi gelijkmatig in de vorm en schuif in de oven.
Bak de koek 25 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd de afgekoelde koek in blokjes. Enjoy!