Onze Franse Keuken

Avocado Mango Salsa

Avocado Mango Salsa. Ideaal voor bij de BBQ. Ach, eigenlijk overal lekker bij. Blokjes avocado en mango breng je op smaak met een rood pepertje, limoensap en koriander. Genieten! Mij kan je echt wakker maken voor deze combinatie. Dit recept zag ik ooit voorbij komen op Pinterest. Het is van Martha Stewart. Dus de credits gaan volledig naar ‘M. Diddy’. Die bijnaam heb ik overigens niet zelf bedacht. Die heeft mevrouw opgedaan tijdens haar verblijf in de gevangenis. 

Afgelopen voorjaar las ik haar boek ‘The Martha Rules’. Ik was namelijk wel benieuwd naar haar verhaal. Ze vertelt over haar bedrijf en hoe ze de periode in de gevangenis heeft ervaren. Daarnaast geeft ze de regels en adviezen, die volgens haar onmisbaar zijn om succesvol te ondernemen. ‘The RULES’. 

Een typisch Amerikaans boek. Heel veel name-dropping en daar ben ik persoonlijk vrij allergisch voor, maar vooruit. Ook haar tips en adviezen waren verder niet zo aan mij besteed. Ik vond het verder wel heel interessant om te lezen. Vooral de manier waarop ze haar imperium heeft opgebouwd. De gedrevenheid, die van de pagina’s afspat. Daar kan ik alleen maar respect voor hebben.

En…laat ik vooral niet vergeten,….dankzij Martha kunnen wij nu genieten van dit eenvoudige en heerlijke salsa receptje…niets mis mee…Thank you M.Diddy!

Avocado Mango Salsa

Voorbereidingstijd5 minuten
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

 • 2 avocado's
 • 1 mango
 • 1/4 rode ui
 • 1/2 rode peper
 • sap van 1/2 limoen
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1/2 theelepel grof zeezout
 • 1 eetlepel fijngehakte verse koriander

Bereiding

 • Schil de avocado's en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe hetzelfde met de mango.
 • Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten uit het halve rode pepertje en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
 • Hussel de avocado, mango, ui en rode peper door elkaar in een kom.
 • Voeg dan limoensap, olijfolie, zeezout en koriander toe. Roer alles nogmaals goed door elkaar en GENIETEN MAAR......

Opmerking

Adapted from Martha Stewart

3 Comments

 1. Mieke

  juli 27, 2018 at 7:42 pm

  Hoi Lisette, ik heb de avocado mango salsa vanavond gemaakt, hij was heerlijk en perfect voor dit warme weer ? ik had geen pepertje dus heb ik wat piment d’espelette erdoor gedaan dat ging prima!

  Reply
  • Lisette

   juli 27, 2018 at 9:23 pm

   Hi Mieke, wat fijn dat het gesmaakt heeft. De combinatie met piment d’espelette lijkt me inderdaad een prima alternatief voor een rood pepertje. Groetjes uit Frankrijk

   Reply
 2. Mieke

  augustus 22, 2018 at 6:25 pm

  Ik heb dit recept al drie keer gemaakt en ik heb er vanavond wat grote garnalen door gedaan, dat was heerlijk! ?
  Groetjes, Mieke

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress