Onze Franse Keuken

Kerst voorgerecht: Avocado met krab en gember

kerst voorgerecht avocado met krab en gember

kerst, Vis, Voorgerecht | december 18, 2022 | By

Kerst voorgerecht: Avocado met krab en gember. Heerlijk fris van smaak, snel en eenvoudig te bereiden en licht verteerbaar. Zo’n torentje ziet er ook nog eens prachtig uit. Kortom, een ideale start voor het kerstdiner.

kerst voorgerecht avocado met krabvlees en gembersalsa

Vorige week beloofde ik al, dat ik vandaag nog een kerst voorgerechtje met avocado online zou zetten. Tja, wat kan ik zeggen. Ik ben nou eenmaal dol op avocado. In dit eenvoudige receptje combineer ik het met krabvlees en gember salsa. De volgers van mijn blog hebben die gember salsa al eerder voorbij zien komen. Enkele weken geleden gebruikte ik het namelijk in de tomatensalade van Ottolenghi. Toen gaf ik ook aan, dat die salsa echt prima te gebruiken is in andere gerechten. Zoals bijvoorbeeld in dit kerst voorgerecht met krab.

Krabvlees is heel zacht en een beetje zoetig van smaak. Het frisse van de gembersalsa geeft daar ineens een kruidige draai aan en tada…je hebt ineens een heel interessant geheel. De combinatie met avocado is een schot in de roos. Ik vind het zelf in ieder geval een leuke ontdekking. Ik zou zeggen, probeer het zelf.

Ik ben normaal helemaal niet van toeters en bellen als het opmaak van borden betreft, maar voor kerst gerechtjes maak ik een uitzondering. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik dol ben op dit soort torentjes. Ik maak ze met een kookring. Ook wel bekend als ‘garneerring’ of ‘bakring’. Het ideale is dat je de bestanddelen een beetje aan kunt drukken en het geheel er altijd netjes uitziet.

avocado met krab en gember salsa

Nog even een laatste puntje. Ik zet mijn recepten tegenwoordig op zondag online, maar volgende week zondag is het eerste kerstdag. Ik heb nog één kerst voorgerecht voor jullie op het programma staan. Wel zo leuk als jullie dat op tijd (lees voor de kerstdagen) kunnen bekijken. Ik zal dat recept, een soepje, daarom aanstaande woensdag online zetten. De blogpost van komende zondag komt daarmee te vervallen. Ach, jullie merken daar toch niets van, want als het goed is zijn jullie dan aan het genieten van het kerstdiner.

Veel succes met de voorbereidingen voor de kerst en tot woensdag!

Avocado met krab en gember

Totale tijd13 minuten
Gang: Appetizer
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: avocado met krab
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 200 gram krabvlees kan uit blik, maar ga wel voor kwaliteit
  • 3 avocado's
  • 1 portie gember salsa zie hieronder….

Gember salsa

  • 10 gram verse gember geschild en in kleine stukjes gesneden
  • zeezout
  • 45 gram bosuitjes 3 stengels (groen en wit) in kleine ringetjes
  • 40 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel Xeres (sherry) azijn

Bereiding

  • Maak eerst de gember salsa: Doe de stukjes gember en 1/2 theelepel grof zeezout in een vijzel en stamp tot een natte gemberpasta.
  • Doe de ringetjes bosui in een kom en voeg de gemberpasta toe. Roer door elkaar.
  • Zet een klein steelpannetje op het vuur en warm de zonnebloem olie op. Let op: hij moet warm zijn, maar mag niet koken. Giet de warme olie bij de bosui en gember en voeg ook de Xeres azijn toe. Roer alles goed door elkaar. Dek af en zet weg tot gebruik.
  • Schil de avocado's, halveer ze en verwijder de pitten. Snijd de helft in dunne plakjes en de andere helft in blokjes.
  • Snijd het krabvlees in kleine stukjes- als je krabvlees uit blik gebruikt, zorg dan dat het goed is uitgelekt. Voeg 4 eetlepels van de gembersalsa toe en roer goed door elkaar. Proef en voeg, indien nodig nog wat extra toe. Hij mag echt goed op smaak zijn.
  • Maak vier mooie rondjes van de kleine avocadoblokjes op voorgerecht bordjes. Ik gebruik daarvoor zo'n ring (garneer-/kook-/bakring) een verdeel daar vervolgens het krabvlees over. Leg daar dan vervolgens dakpansgewijs de schijfjes avocado op. Een beetje gember salsa over het torentje sprenkelen en desgewenst in een rondje om het torentje op het bord (zoals ik heb gedaan – zie foto's bij deze blogpost) en serveren maar. Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress