Maak eerst de gember salsa: Doe de stukjes gember en 1/2 theelepel grof zeezout in een vijzel en stamp tot een natte gemberpasta.
Doe de ringetjes bosui in een kom en voeg de gemberpasta toe. Roer door elkaar.
Zet een klein steelpannetje op het vuur en warm de zonnebloem olie op. Let op: hij moet warm zijn, maar mag niet koken. Giet de warme olie bij de bosui en gember en voeg ook de Xeres azijn toe. Roer alles goed door elkaar. Dek af en zet weg tot gebruik.
Schil de avocado's, halveer ze en verwijder de pitten. Snijd de helft in dunne plakjes en de andere helft in blokjes.
Snijd het krabvlees in kleine stukjes- als je krabvlees uit blik gebruikt, zorg dan dat het goed is uitgelekt. Voeg 4 eetlepels van de gembersalsa toe en roer goed door elkaar. Proef en voeg, indien nodig nog wat extra toe. Hij mag echt goed op smaak zijn.
Maak vier mooie rondjes van de kleine avocadoblokjes op voorgerecht bordjes. Ik gebruik daarvoor zo'n ring (garneer-/kook-/bakring) een verdeel daar vervolgens het krabvlees over. Leg daar dan vervolgens dakpansgewijs de schijfjes avocado op. Een beetje gember salsa over het torentje sprenkelen en desgewenst in een rondje om het torentje op het bord (zoals ik heb gedaan - zie foto's bij deze blogpost) en serveren maar. Enjoy!