Onze Franse Keuken

Tomatensalade van Ottolenghi met gember

Tomaten salade met gember van Ottolenghi

Salades | november 27, 2022 | By

Tomatensalade van Ottolenghi met gember. Dit is echt zo’n gaaf recept. Ik heb er, zoals altijd, een beetje een eigen draai aangegeven en enkele ingrediënten weggelaten. Het resultaat is er niet minder smakelijk om. Een absolute aanrader en hij ziet er ook nog eens mooi uit.

Recept tomatensalade van Ottolenghi met gember

Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik aan mijn recepten kom. Nou, ik haal ze werkelijk overal vandaan. Uit tijdschriften, kookboeken, via internet en soms zie ik iets leuks voorbij komen op tv. Dit recept kwam naar voren tijdens één van onze kookvakanties. Tja, zet een aantal kookliefhebbers bij elkaar en aan kookinspiratie geen gebrek.

We maken tijdens de kookworkshops ook een aantal Ottolenghi-achtige gerechten en één van onze deelnemers, Nancy, vroeg of ik zijn tomatensalade met gember wel eens had gemaakt. ‘Eh, nee?’… ‘Oh, ja die is echt fantastisch’, vielen haar vriendinnen haar bij. Dus heb ik het recept uiteraard gelijk op mijn ‘to-make’ lijstje gezet. Nou, de dames hebben gelijk. Hij is heerlijk.

Ottolenghi tomaten salade met gember

Deze tomatensalade van Ottolenghi komt uit zijn kookboek ‘Simpel‘. De salsa van bosui en gember is geweldig. Wat een smaakbom. Niet alleen voor over de tomaten, maar je kunt hem voor tal van gerechten gebruiken. Hij komt dan ook zeker voorbij in één van de kerst voorgerechtjes, die ik komende maand online zet.

Eén belangrijk punt geldt uiteraard wel voor deze salade. Hij valt of staat met de kwaliteit van de tomaten.

Fijne zondag allemaal en tot volgende week. Dan heb ik het eerste kerst recept voor jullie. Ter inspiratie voor de feestdagen.

Tomatensalade van Ottolenghi met gember

Heerlijke tomatensalade met een salsa van gember en bosui
Bereidingstijd5 minuten
Gang: Salade
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: Tomaten salade met gember
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 10 gram verse gember geschild en in kleine stukjes gesneden
  • zeezout
  • 45 gram bosuitjes 3 stengels (groen en wit) in kleine ringetjes
  • 40 ml zonnebloem olie
  • 1 eetlepel Xeres (sherry) azijn

Bereiding

  • Doe de stukjes gember en 1/2 theelepel grof zeezout in een vijzel en stamp tot een natte gemberpasta.
  • Doe de ringetjes bosui in een kom en voeg de gemberpasta toe. Roer door elkaar.
  • Zet een klein steelpannetje op het vuur en warm de zonnebloem olie op. Let op: hij moet warm zijn, maar mag niet koken. Giet de warme olie bij de bosui en gember en voeg ook de Xeres azijn toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Snijd je tomaten in mooie plakken en leg ze dakpansgewijs op een platte serveerschaal. Bestrooi ze met een beetje zeezout. Verdeel dan de salsa over de salade (let op: je hebt waarschijnlijk niet alle salsa nodig, maar je kunt de salsa voor tal van andere gerechten gebruiken als smaakmaker). Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress