Onze Franse keuken

Omelet met gekarameliseerde walnoot en geitenkaas

omelet

Lunch | september 11, 2019 | By

Een omelet met walnoten. Daar was ik zelf nou niet zo snel opgekomen. Ach, waarom ook niet? Als ik vervolgens in het recept lees, dat je ze eerst even moet karameliseren in een beetje honing. Tja, dan ben ik verkocht. Dus ik heb het gerecht gelijk getest. En?…..

Aanrader! Het recept van deze omelet kwam ik tegen in het prachtige kookboek Tel Aviv van Jigal Krant. Er zijn al meer dan genoeg lovende reviews van dit boek geschreven. Daar zal ik jullie dus niet mee vermoeien. Ik volsta met de mededeling, dat het wat mij betreft een zeer terechte winnaar van ‘het gouden kookboek 2018’ is. Een zogeheten ‘must-have’. Gaaf om te lezen en boordevol heerlijke recepten, waaronder dus deze omelet.

De omelet breng je op smaak met za’atar en bieslook. Vlak voordat het ei gestold is, beleg je één helft van de omelet met gekarameliseerde stukjes walnoot en zachte geitenkaas. Een snuf sumak erover en dubbelvouwen die handel.

Dit is dus de originele variant uit het kookboek. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem zeker voor herhaling vatbaar vind, maar dat ik hem zelf volgende keer wat ga ver-Fransen. Ik vervang dan gewoon de za’atar door Provençaalse kruiden. Volgens mij ook een prima combi.

Omelet met gekarameliseerde walnoot en zachte geitenkaas

Voorbereidingstijd3 min
Bereidingstijd5 min
Gang: Main Course
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel bieslook fijngesneden
  • 1 theelepel za'atar
  • 10 gram boter
  • 25 gram walnoten grofgehakt
  • 1 theelepel honing
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 1 snuf sumak
  • zout & peper

Bereiding

  • Klop de eieren, melk, bieslook, za'atar samen met wat zout en versgemalen peper los in een kom.
  • Smelt de boter in een koekenpan op halfhoog vuur. Giet het eimengsel erin en laat een half minuutje op halfhoog vuur bakken en draai dan het vuur laag. Laat het mengsel nu langzaam stollen.
  • Rooster in de tussentijd in een droge koekenpan de stukjes walnoot. Haal de pan van het vuur, zodra je de walnoten goed ruikt en ze wat beginnen te kleuren. Sprenkel er dan honing over en hussel goed. Op deze manier karameliseren de stukjes.
  • Je ziet dan, als het goed is, dat de omelet inmiddels bijna gestold is. Verkruimel de geitenkaas boven één helft van de omelet. Verdeel de stukjes walnoot over de geitenkaas en bestrooi met wat sumak. Vouw de omelet nu dubbel en schep hem op een bord. Serveer met brood of salade. Bon appetit

Comments

  1. Leave a Reply

    Gerard van der Leeuw
    september 12, 2019

    Er staat volgens mij niet wat je met die za’atar moet doen? Bij het ei mengen? Erover strooien met de sumak?

    • Leave a Reply

      Lisette
      september 12, 2019

      Hi Gerard, de za’atar meng je bij het ei – zie punt 1. bij de bereiding. Groetjes uit Frankrijk.

Leave a Comment