Onze Franse keuken

La Rentrée – Start nieuw blogseizoen

rentree

Rondom La Panacée | september 2, 2019 | By

Daar ging ze hoor. Ons kleine humpie. Zenuwachtig dat ze was. Vandaag voor het eerst naar de lagere school. Annick start in de CP, oftewel Classe Préparatoire, vergelijkbaar met groep 3. Bij deze is ze officiëel kleuter af.

“Marie, speel je met mij tijdens de recrée (speelkwartier)?” vroeg ze vanochtend met een klein stemmetje tijdens het ontbijt. “Tuurlijk”, riep Marie enthousiast, “dan gaan we touwtje springen, okee?!”. In tegenstelling tot Annick stond zij vanmorgen te trappelen om te beginnen. Dolblij om al haar vriendinnen weer te zien, vloog ze het hele schoolplein over. In haar blijdschap vergat ze ons haast gedag te zeggen. Wat een verschil met vorig jaar, toen ze, net als Annick nu, heel timide om zich heen stond te kijken.

De schoolbel gaat. Ik laat het klamme handje van Annick los en geef haar een duwtje in de rug. Ze gaat netjes in de rij staan, zoals haar nieuwe juf gevraagd heeft. De meisjes aan de ene kant, de jongens aan de andere. De ouders worden verzocht het schoolplein te verlaten. La Rentrée is het enige moment dat we op het schoolplein worden getolereerd en we zijn dan ook in groten getale aanwezig. Vanaf nu moeten we de kids gewoon bij de schoolpoort afzetten. Ik geef Annick nog even een dikke knuffel. “Veel plezier vandaag lieverd.”

Als Arjan en ik thuiskomen is het daar ineens opvallend stil. Niet alleen zijn de meiden naar school. We hebben ook even geen gasten. Het seizoen is hier nog niet voorbij, maar het echte hoogseizoen zit erop. Van de week komen weer nieuwe gasten, maar vanaf nu wordt het, op de kookweek eind september na, wel een stukje rustiger. Wij zitten zelf nog steeds in een versnelling en gaan vandaag hard aan de slag met tientallen karweitjes, die tijdens de drukte zijn blijven liggen. Na eerst even op het gemak een kopje koffie gedronken te hebben op de veranda uiteraard.

Ik vind de rentrée ook altijd een mooi moment om alles weer even te resetten. Het is zo’n overgangsmoment. Ook voor mijn blog. Ik moet toch altijd weer even die drempel over – jullie kennen me inmiddels. Mijn plan, om tijdens de zomermaanden simpele korte blogjes te schrijven, werkte niet. Dus heb ik het advies van de blogfee ter harte genomen en gewoon even de boel de boel gelaten. Nu is de tijd aangebroken om het weer op te pakken. Dus, vandaar even deze ‘intro’ blog. Volgende keer heb ik weer een recept voor jullie.

Ik ben er in ieder geval helemaal klaar voor. Zo heb ik weer een hele lange lijst met recepten om uit te proberen.

Ook kunnen jullie van de kookweek van eind september te zijner tijd een compilatie video verwachten. Wie weet lukt het me om daarnaast komende winter wat nieuwe kookvideo’s te maken. De intentie is er. Nu nog uitvoeren….

Genoeg plannen en ideeën dus…C’est parti!

Tags:

Comments

 1. Leave a Reply

  Anne
  september 2, 2019

  Zo herkenbaar. Vandaag ook weer de jongens naar school gebracht en sinds tijden alleen thuis. Voelt inderdaad echt als nieuwe start. Hopelijk hebben de meiden een leuke dag gehad straks!

  • Leave a Reply

   Lisette
   september 11, 2019

   Hi Anne – ja heerlijk hè?, na twee maanden vakantie is dat ook wel weer even fijn.

 2. Leave a Reply

  Frenk Mierlo
  september 2, 2019

  Ik wacht geduldig af meer hoeft het niet te zijn !
  Gr,Frenk.

  • Leave a Reply

   Lisette
   september 11, 2019

   Hi Frenk, dank je wel. Fijn dat je me nog altijd zo trouw volgt. Groetjes uit Frankrijk

 3. Leave a Reply

  Ankie
  september 2, 2019

  Ah… wat een spannend moment! Nu al weer “echt” naar school. Wat gaat dat snel hè… liefs voor jullie daar!

  • Leave a Reply

   Lisette
   september 11, 2019

   Hi Ankie, ja het was zeker spannend. Ze groeien als kool. Net als jullie dames :-). Veel liefs voor jullie alle vier

 4. Leave a Reply

  Agnes
  september 3, 2019

  Wat leuk dat je er weer bent! Fijne zomer gehad?
  En och, dat meisje….hoe spannend. En voor jullie ook weer zo’n momentje. Iets met loslaten ofzo;)
  Fijne dag en ben benieuwd naar je nieuw recepten. Groetjes.

  • Leave a Reply

   Lisette
   september 11, 2019

   Hi Agnes, ja een goede en drukke zomer achter de rug. Ik hoop bij jullie ook alles goed?

 5. Leave a Reply

  Claudia
  september 3, 2019

  Humpie wordt al een hele dame! Even een dagje de kat uit de boom kijken – ik ga er vanuit dat ze er vandaag bij het ontbijt alweer heel anders bij zat. Dikke kus voor jullie allemaal!

  • Leave a Reply

   Lisette
   september 11, 2019

   He lieve BLogfee – nou, madame moet erg wennen en dat komt haar humeur niet echt ten goede zeg maar 🙂 🙂 (oftewel: we kunnen haar thuis nu af en toe wel achter het behang plakken). Dikke kus terug.

 6. Leave a Reply

  Lisette De Jong
  september 11, 2019

  Hoe herkenbaar. Die stoere Annick en het dan zo spannend vinden. Wat een mooie rugtas hebben jullie uitgezocht.
  Ook in Hamburg was de 1e schooldag spannend, maar tevens een ware happenings.
  Lieve Arjan en Lisette , geniet van de “vrije” tijd, jullie hebben het verdiend.
  Liefs van ons

  • Leave a Reply

   Lisette
   september 11, 2019

   Hi Lieve Lisette – ja, ze zijn heel blij met de rugtassen. Fijn dat in Hamburg het ook goed is verlopen. Dikke zoen van ons.

Leave a Comment