Omelet met gekarameliseerde walnoot en zachte geitenkaas
Voorbereidingstijd3 minutenmin
Bereidingstijd5 minutenmin
Gang: Main Course
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken
Ingrediënten
3eieren
1eetlepelmelk
1eetlepelbieslookfijngesneden
1theelepelza'atar
10gramboter
25gramwalnotengrofgehakt
1theelepelhoning
50gramzachte geitenkaas
1snufsumak
zout & peper
Instructies
Klop de eieren, melk, bieslook, za'atar samen met wat zout en versgemalen peper los in een kom.
Smelt de boter in een koekenpan op halfhoog vuur. Giet het eimengsel erin en laat een half minuutje op halfhoog vuur bakken en draai dan het vuur laag. Laat het mengsel nu langzaam stollen.
Rooster in de tussentijd in een droge koekenpan de stukjes walnoot. Haal de pan van het vuur, zodra je de walnoten goed ruikt en ze wat beginnen te kleuren. Sprenkel er dan honing over en hussel goed. Op deze manier karameliseren de stukjes.
Je ziet dan, als het goed is, dat de omelet inmiddels bijna gestold is. Verkruimel de geitenkaas boven één helft van de omelet. Verdeel de stukjes walnoot over de geitenkaas en bestrooi met wat sumak. Vouw de omelet nu dubbel en schep hem op een bord. Serveer met brood of salade. Bon appetit