Ga terug

Omelet met gekarameliseerde walnoot en zachte geitenkaas

Voorbereidingstijd3 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Gang: Main Course
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel bieslook fijngesneden
  • 1 theelepel za'atar
  • 10 gram boter
  • 25 gram walnoten grofgehakt
  • 1 theelepel honing
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 1 snuf sumak
  • zout & peper

Instructies

  • Klop de eieren, melk, bieslook, za'atar samen met wat zout en versgemalen peper los in een kom.
  • Smelt de boter in een koekenpan op halfhoog vuur. Giet het eimengsel erin en laat een half minuutje op halfhoog vuur bakken en draai dan het vuur laag. Laat het mengsel nu langzaam stollen.
  • Rooster in de tussentijd in een droge koekenpan de stukjes walnoot. Haal de pan van het vuur, zodra je de walnoten goed ruikt en ze wat beginnen te kleuren. Sprenkel er dan honing over en hussel goed. Op deze manier karameliseren de stukjes.
  • Je ziet dan, als het goed is, dat de omelet inmiddels bijna gestold is. Verkruimel de geitenkaas boven één helft van de omelet. Verdeel de stukjes walnoot over de geitenkaas en bestrooi met wat sumak. Vouw de omelet nu dubbel en schep hem op een bord. Serveer met brood of salade. Bon appetit