Snelle Falafel uit de oven
Recept: Snelle falafel uit de oven
Voor 4 personen
Ingrediënten:
– 1 blik kikkererwten, uitgelekt (225 gr)
– 100 gram lenteui, in ringetjes
– 1 teen knoflook
– 1 theelepel komijnpoeder
– 2 volle eetlepels fijngehakte verse koriander
– 2 volle eetlepels fijngehakte verse platte peterselie
– 1/2 theelepel zeezout
– 1/4 theelepel chilivlokken
– sap van 1/2 citroen
– 2 eetlepels bloem
– 1 à 2 eetlepels olijfolie
Voor erbij:
– gepofte rode paprika
– pitabroodje
– 3 eetlepels Griekse yoghurt, aangemaakt met wat komijnpoeder, citroensap en zout.
Bereiding:
– Meng alle bestanddelen voor de falafel, behalve de olijfolie, in een keukenmachine tot een grove pasta.
– Maak falafelrondjes – hou formaat en vorm ‘sjoelsteen’ aan en je zit goed – en leg deze naast elkaar op een bord. Dek het bord af met huishoudfolie en laat de falafel een half uurtje opstijven in de koelkast.
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Leg bakpapier op een bakplaat en wrijf deze in met olijfolie.
– Leg de falafel op het ingevette bakpapier en schuif de plaat in het midden van de oven.
– Bak de falafel 25 minuten – keer de falafel halverwege om en verwarm de laatste vijf minuutjes je pitabroodje mee.
– Snijd het pitabroodje open. Leg er een stuk geroosterde paprika op en wat falafelrondjes. Een beetje gekruide Griekse yoghurt erover en smullen maar.