Onze Franse Keuken

Snelle Falafel uit de oven

Herschaalde2Bkopie2Bvan2BDSC_06062B-2BFalafel1.jpg

Broodjes, Lunch, Vega | maart 20, 2015 | By

Falafel is hier nergens te krijgen. Dus dan maar eens een keertje zelf maken. Een luie variant wel te verstaan, want ik gebruik kikkererwten uit blik. Overal op internet lees ik dat die eigenlijk niet zo geschikt zijn. Je falafel zou dan te zacht worden, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het eindresultaat lekker vind. Misschien dat mijn variant niet kwalificeert als ‘high quality falafel’, maar volgens mij draait het om de smaak en die is prima. Ik eet deze falafel op een pitabroodje, waar ik eerst een stuk geroosterde rode paprika op leg. Een beetje gekruide yoghurt erover en tada…….bon appetit!

Recept: Snelle falafel uit de oven
Voor 4 personen

Ingrediënten:

– 1 blik kikkererwten, uitgelekt (225 gr)
– 100 gram lenteui, in ringetjes
– 1 teen knoflook
– 1 theelepel komijnpoeder
– 2 volle eetlepels fijngehakte verse koriander
– 2 volle eetlepels fijngehakte verse platte peterselie
– 1/2 theelepel zeezout
– 1/4 theelepel chilivlokken
– sap van 1/2 citroen
– 2 eetlepels bloem
– 1 à 2 eetlepels olijfolie

Voor erbij:
– gepofte rode paprika
– pitabroodje
– 3 eetlepels Griekse yoghurt, aangemaakt met wat komijnpoeder, citroensap en zout.

Bereiding:

– Meng alle bestanddelen voor de falafel, behalve de olijfolie, in een  keukenmachine tot een grove pasta.
– Maak falafelrondjes – hou formaat en vorm ‘sjoelsteen’ aan en je zit goed – en leg deze naast elkaar op een bord. Dek het bord af met huishoudfolie en laat de falafel een half uurtje opstijven in de koelkast.
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Leg bakpapier op een bakplaat en wrijf deze in met olijfolie.
– Leg de falafel op het ingevette bakpapier en schuif de plaat in het midden van de oven.
– Bak de falafel 25 minuten – keer de falafel halverwege om en verwarm de laatste vijf minuutjes je pitabroodje mee.
– Snijd het pitabroodje open. Leg er een stuk geroosterde paprika op en wat falafelrondjes. Een beetje gekruide Griekse yoghurt erover en smullen maar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress