Quiche met kip, courgette en gedroogde abrikozen
De kip voor deze quiche marineer ik eerst even. Die fantastische marinade komt je misschien wel bekend voor. Daar schreef ik namelijk vorig jaar al eens over (hier).
Recept: Quiche met kip, courgette en gedroogde abrikozen
Voor 6/8 personen
Ingrediënten:
– 1 pak bladerdeeg
– 400 gram kipfilet
– 3 eetlepels Worchestersaus
– 4 eetlepels ketchup
– 1 eetlepel abrikozenjam
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel mosterdpoeder
– 1 kleine courgette (200 gram)
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 eetlepel olijfolie
– 1/2 theelepel versgemalen peper
– 6 gedroogde abrikozen
– 1 bol mozzarella
– 3 eieren
– 200 ml room
– zout & peper
Bereiding:
– Snijd de kipfilet in blokjes (niet te klein zo’n 3 bij 3 cm)
– Doe de kipfiletblokjes in een kom en voeg Worchestersaus, ketchup, abrikozenjam, olijfolie, gemberpoeder en mosterdpoeder toe en hussel goed door elkaar. Dek de kip af en laat even een half uurtje marineren in de koelkast.
– Smeer de quichevorm in met boter en bestuif met een beetje bloem.
– Bekleed de vorm met bladerdeeg, prik er met een vork wat gaatjes in en zet weg in de koelkast tot gebruik.
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Snijd de courgette in kleine dikke reepjes (zo’n 1,5 cm breed en 3 cm lang – denk aan formaat ‘penne-pasta’).
– Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg de courgette toe. Voeg de tijn toe en bak de courgette een minuut of 3.
– Zet een 2e (grote) koekenpan op het vuur, kieper de kipfilet in de pan en bak de kip heel kort aan alle kanten. Max 3 minuten in het totaal – je bakt alleen de buitenkant, de rest gaart na tijdens het bakken in de oven.
– Laat de kip en courgette even afkoelen.
– Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
– Hussel de kip, courgette en abrikozen door elkaar en bedek de taartbodem ermee.
– Snijd de mozzarella in kleine stukjes en verdeel die over het kipmengsel.
– Klop in een kom de eieren met de room en voeg royaal zout en peper toe.
– Giet de eieren over de kip en zorg ervoor dat alles gelijkmatig bedekt is.
– Schuif de quiche in de oven en bak hem in 45 minuten gaar.
– Haal de quiche uit de oven en laat even 5 minuten afkoelen, voordat je hem serveert. Bon appetit!
Bonjade
maart 18, 2015 at 7:51 pmHeerlijk al die recepten…..deze zal iets te moeilijk voor me zijn….ha dan wordt mijn kip zeker te droog…maar de pasta met spicy garnalen……jammie……
Thankx voor steeds weer inspiratie.
Fijne avond
Liefs
Claudia
maart 18, 2015 at 9:34 pmJa. Doe mij die maar. Week 20 = quicheweek 🙂
Dikke kus, Clau
Lisette
maart 31, 2015 at 10:14 pmGewoon een keertje proberen – hij is echt de moeite waard. Komt vast goed…en zo niet – een tosti is zo gemaakt :-)…
Marleen
juli 9, 2018 at 6:33 amHeerlijke taart maar de bodem wordt nooit gaar wat kan ik daar aan doen?
Lisette
juli 9, 2018 at 11:40 amKan het misschien aan de taartvorm liggen, die je gebruikt? Gebruik je in de oven ‘onder-boven verwarming’ of ‘circulatie’? – ik zou voor dat laatste gaan. Kijken of dat scheelt.