Onze Franse keuken

Pasta met garnalen en romige bisque-saus

pastabisquegarnalen.jpg

Pasta, Vis | december 28, 2014 | By

Ik begon deze maand met een recept voor het maken van een garnalenbisque. Ik gaf toen ook aan, dat ik het vaak als basis gebruik voor een saus. Dit is een heerlijk (wel machtig) recept, waar de saus echt prachtig tot zijn recht komt:

Recept: Pasta met garnalen en romige bisque-saus
Voor 4 personen:

– 400 gram grote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd
– 1 teen knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 350 gram spaghetti
– 100 gram mascarpone
– 100 ml bisque

Bereiding:
– Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan, pers de knoflook uit boven de pan en bak vervolgens de garnalen in een paar minuten gaar in deze knoflookolie.
– Giet de spaghetti af en hou daarbij 25 ml van het kookvocht apart om de saus mee te mengen.
– Doe de spaghetti in een kom, meng daar het kookvocht, de mascarpone en de bisque doorheen.
– Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de warme garnalen erover. Hussel nog even en serveer.

Bon appetit!

Comments

  1. Leave a Reply

    Martine Van Vooren
    februari 20, 2021

    Is zeer lekker Pasta rosa met garnalen Met vriendelijke groeten tine

    • Leave a Reply

      Lisette
      februari 24, 2021

      Dank je wel Martine. Leuk om te horen. Groeten uit Frankrijk, Lisette

Leave a Comment