Onze Franse keuken

Kipnuggets – zelf maken

kipnuggets2.jpg

Kip, stap-voor-Stap, Vlees | december 29, 2014 | By


Ik ben dol op kipnuggets. Ze zijn eigenlijk best makkelijk zelf te maken. Dan zijn ze – vind ik – ook echt lekkerder dan de voorverpakte variant. Misschien een leuk kookprojectje voor tijdens deze kerstvakantie? Je kids zullen je in ieder geval dankbaar zijn – trust me – ze vliegen het bord af.

Recept: Kipnuggets – zelf maken 

Voor 4 personen:

Ingrediënten:
– 600 gram kipfilet
– 3 eiwitten
– 1 eetlepel mosterd
– 1 teen knoflook, geperst
– 1 theelepel gedroogde tijm
– peper en zout
– 50 gram bloem
– 50 gram grof paneermeel

Bereiding:

– Snijd de kipfilet in kleine stukken, 3 tot 4 cm lang en 1 cm breed.

– Zet drie diepe borden naast elkaar. Hussel in de één de eiwitten, mosterd, knoflook, tijm en zout&peper goed door elkaar. Vul het 2e bord met de bloem en de 3e met het grove paneermeel.

– Haal de kipstukjes eerst door de bloem, dan door het eimengsel en dan door het paneermeel.
– Leg ze afgedekt even een half uurtje in de koelkast.
– Frituur de nuggets ( ongeveer 5 minuten op 175 gr) of bak ze in de oven (20 min op 180 graden – halverwege keren). Bon appetit!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment