Kinderen zijn er dol op: Snelle appel-rozijnen cakejes

genoeg voor 10 tot 12 mini-cakejes
Ingredïenten:
Voor de vulling:
– 50 gram gewelde rozijnen
– 2 eetlepels witte suiker
– 1/2 theelepel kaneel
– sap van een 1/2 citroen
– 50 gram gezouten roomboter
Voor het beslag:
– 100 gram gezouten roomboter
– 125 gram suiker
– 2 eieren
– 125 g bloem
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Smelt 50 gram boter op laag vuur op de kleinste pit in een koekenpan.
– Meng de appel met rozijnen, bruine suiker, witte suiker, kaneel en citroensap en laat het geheel een minuut of 5 karameliseren in de boter
– Meng ondertussen in een keukenmachine de boter voor het beslag (100 gram dus) met 125 gram suiker
– Voeg 1 voor 1 de eieren toe en vervolgens de bloem
– Zet de mixer uit als je een beslag hebt
– Spatel met de hand de hele inhoud van de koekenpan bij het beslag en sla het geheel goed en rustig om
– vul 10-12 cupcakebakjes of vormpjes en schuif in de oven
– Bak de cakejes 18 tot 20 minuten (check na 18 minuten even met een sateprikker of het deeg gaar is – als het aan de prikker blijft plakken moet het nog even een paar minuutjes terug in de oven)
Anoniem
oktober 21, 2013 at 8:08 pmMet een beetje rum erbij, zijn ze minder geschikt voor kinderen, maar wel superrrr lekker
Petri
september 12, 2014 at 4:41 pmWat een leuke site geweldig ik ben een echte Frankrijk liefhebber dus ook alles wat met het eten te maken heeft ik zal er zeker veel gebruik van maken groetjes petri