Spinazie-feta muffins

Een hartige muffin dit keer. Eens kijken of dat onze kids kan bekoren. Marie en Annick vinden ze “ok”, maar Marie zei wel gelijk dat de bananenmuffins véél lekkerder zijn. Tja, dat snap ik ook wel. Dit zijn echt muffins voor kinderen, want voor volwassenen vind ik ze aan de flauwe kant. Dan zou ik zeker meer zout, peper en andere (verse) kruiden hebben toegevoegd. Deze muffins zijn een leuke manier om groente weer eens op een andere manier op tafel te zetten – deze kleine hartige ‘gebakjes’ nodigen enorm uit – kinderhandjes graaien ze snel van het bordje.
Recept: Spinazie-feta muffins
Ingrediënten:
6-8 stuks
– 100 gram bladspinazie (diepvries)
– 160 gram zelfrijzend bakmeel
– 100 gram feta
– 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
– 125 ml melk
– 1 ei
– 65 gram gezouten roomboter (+ beetje extra voor invetten bakjes)
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 190 graden.
– Zet een bakplaat klaar met cupcakebakjes, of beter nog een muffinbakplaat als je die hebt.
– Smeer de bakjes/gaatjes in met een beetje boter.
– Laat de spinazie ontdooien. Knijp die vervolgens goed uit, om zoveel mogelijk vocht eruit te krijgen, en snijd de spinazie in kleine stukken.
– Smelt de boter in een steelpannetje.
– Zeef het zelfrijzend bakmeel.
– Meng het gezeefde bakmeel met 40 gram Parmezaanse kaas in een keukenmachine.
– Brokkel de feta erbij en meng nog even goed.
– Voeg ei en melk toe en meng goed.
– Giet tot slot de gesmolten boter erbij en meng nogmaals tot je een grof beslag hebt.
– Vul de bakjes driekwart met dit beslag en sprenkel de rest van de Parmezaanse kaas over het beslag.
– Zet de bakplaat in de oven en bak de muffins 25 minuten.
Kom Achterom
juli 17, 2015 at 1:47 pmLijkt me wel lekker hoor! al heb ik momenteel niet zo veel zin om de oven aan te zetten.
Het is hier poepie benauwd vandaag
Fijne dag
Yolanda