Kaneelbommetjes
Recept: Kaneelbommetjes
Voor 20/24 stuks
Ingrediënten:
– 125 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur
– 75 gram rietsuiker
– 1 theelepel vanille extract
– 1 ei
– 2 eetlepels tarwekiemen
– 150 gram bloem
– 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
Voor de garnering:
– 55 gram lichtbruine rietsuiker
– 1 theelepel kaneelpoeder
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Zeg een bakplaat klaar met een laagje bakpapier erop.
– Meng de boter, rietsuiker, vanilleextract en ei in een keukenmachine tot een gladde massa.
– Zeef de bloem en het zelfrijzend bakmeel.
– Voeg tarwekiemen en gezeefde bloem en bakmeel toe en meng tot een deeg.
– Meng in een kommetje voor de garnering rietsuiker en kaneel door elkaar.
– Draai een kleine bolletje (ter grootte van een knikkerbonk) van het deeg. Het deeg is wat aan de nattige kant, d1us je krijgt waarschijnlijk geen perfect bolletje, maar dat maakt niet uit.
– Rol het bolletje vervolgens door de kaneelsuiker, zodat hij helemaal bedekt is met een laagje en leg het bolletje daarna op de bakplaat. Druk het bolletje een beetje plat (tot klein hamburgertje).
– Herhaal dit proces en leg de bolletjes met tussenruimte naast elkaar op de bakplaat.
– Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kaneelbommetjes 12 minuten. Keer de bakplaat halverwege de baktijd, zodat ze mooi gelijkmatig garen.
– Haal de koekjes uit de oven en laat volledig afkoelen. Enjoy!!