Onze Franse Keuken

Kaneelbommetjes

Kaneelbommetjes.jpg

Kidscuisine, Koekjes | mei 22, 2015 | By

Deze vrijdag in Kidscuisine – Kaneelbommetjes. De fantastische naam is verzonnen door Marie. Denk aan een ‘zwembadbommetje’. Nou, als je de balletjes deeg in het kaneelsuiker mengsel laat vallen om de buitenkant van een laagje te voorzien, dan roep je heel hard ‘…BOMMETJE’…..Ja, dan is de stap naar de naam ‘kaneelbommetje’ eigenlijk best logisch, toch?! Je begrijpt dat mijn kleine meid er geen genoeg van kan krijgen. Het liefst laat ze elk koekje meerdere keren een bommetje maken. Deze koekjes zijn trouwens niet alleen leuk om samen te maken, maar ook nog eens héél erg lekker. Dit is het recept:

Recept: Kaneelbommetjes
Voor 20/24 stuks

Ingrediënten:

– 125 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur
– 75 gram rietsuiker
– 1 theelepel vanille extract
– 1 ei
– 2 eetlepels tarwekiemen
– 150 gram bloem
– 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel

Voor de garnering:
– 55 gram lichtbruine rietsuiker
– 1 theelepel kaneelpoeder

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Zeg een bakplaat klaar met een laagje bakpapier erop.
– Meng de boter, rietsuiker, vanilleextract en ei in een keukenmachine tot een gladde massa.
– Zeef de bloem en het zelfrijzend bakmeel.
– Voeg tarwekiemen en gezeefde bloem en bakmeel toe en meng tot een deeg.
– Meng in een kommetje voor de garnering rietsuiker en kaneel door elkaar.
– Draai een kleine bolletje (ter grootte van een knikkerbonk) van het deeg. Het deeg is wat aan de nattige kant, d1us je krijgt waarschijnlijk geen perfect bolletje, maar dat maakt niet uit.
– Rol het bolletje vervolgens door de kaneelsuiker, zodat hij helemaal bedekt is met een laagje en leg het bolletje daarna op de bakplaat. Druk het bolletje een beetje plat (tot klein hamburgertje).
– Herhaal dit proces en leg de bolletjes met tussenruimte naast elkaar op de bakplaat.
– Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kaneelbommetjes 12 minuten. Keer de bakplaat halverwege de baktijd, zodat ze mooi gelijkmatig garen.
– Haal de koekjes uit de oven en laat volledig afkoelen. Enjoy!!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress