Simpele Thaise kippensoep voor beginners

Deze soep is binnen het scala dan nog een variant die redelijk rechttoe rechtaan is. Ben je dus net als ik een redelijk ‘groentje’ wat betreft de Thaise keuken dan kan je dit recept veilig testen. Als je de hieronder aangegeven hoeveelheden volgt, dan komt het goed. Ik maak hem zelf in ieder geval altijd op deze manier, zodra ik de ingrediënten kan bemachtigen (hier in Frankrijk helaas geen toko, waar ik alles in één keer kan scoren). Smullen…
Recept: Simpele Thaise kippensoep
Voor 4 personen
Ingrediënten:
– 300 gram kipfilet
– 2 blikken kokosmelk
– 1/2 liter (sterke) kippenbouillon
– 2 tenen knoflook
– 3 cm gember, geschild en in grove stukken gesneden
– 1 rood piment-pepertje
– 3 limoenblaadjes
– 1 grote stengel limoengras
– sap van 1 limoen
– 1,5 eetlepel vissaus
Bereiding:
– Snijd de kipfilet in grove blokken.
– Zet een soeppan op het vuur en giet de inhoud van de blikken kokosmelk erin.
– Giet de kippenbouillon erbij en voeg de blokken kipfilet toe.
– Knijp de knoflook uit boven de pan.
– Schil het stukje gember en snijd het vruchtvlees in grove stukken en doe ze in de pan.
– Snijd het pepertje open, verwijder de zaadjes en snijd het pepertje in hele kleine stukjes.
– Doe de peperstukjes en limoenblaadjes in de pan.
– Kneus de stengel citroengras en snijd in grove stukken en doe ook die in de pan.
– Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook.
– Draai dan het vuur terug en laat het geheel minimaal een half uur (ik hou een uurtje aan) zachtjes pruttelen;
– Breng het geheel op smaak met het limoensap en vissaus.
– Vis desgewenst voor het serveren de stukjes gember,citroengras en limoenblad even uit de soep.
– Schep de soep in kommen en serveer. Enjoy!
Yvonne
juli 9, 2018 at 4:30 amHoe veel ml. van kokosmelk gebruik u? Een blik zegt me niks. Dank u.
Lisette
juli 9, 2018 at 6:25 amHi Yvonne,
Een standaard blik kokosmelk is 400ml. Succes met het bereiden. Ik hoop dat de soep smaakt. Groeten uit Frankrijk, Lisette