Onze Franse Keuken

Kip in melk van Jamie Oliver

Kip2Bin2Bmelk.jpg

Kip, Uncategorized, Vlees | mei 24, 2015 | By

Kip garen in melk. Klinkt gek? Nou, jammer dan, want het smaakt fantastisch. Ik heb al eens kippenpoten gemarineerd in karnemelk (een Nigella recept), maar deze versie van Jamie met een hele kip in de oven is toch wel mijn favoriet. Door de melk wordt het vlees echt botermals. De melk klontert een beetje tijdens het garen en die custardachtige substantie is heerlijk. Lekker uitsmeren over je stukjes kip, of op een stokbroodje. Mjamm… Probeer het eens – echt, je zal er geen spijt van krijgen.

Recept: Kip in melk uit de oven
Voor 4/6 personen

Ingrediënten:

– 1 kip (ongeveer 1,3 kg)
– 30 gram gezouten roomboter
– 3 eetlepels olijfolie
– 575 ml volle melk
– 1/2 kaneelstokje
– 10 salieblaadjes
– rasp van 2 citroenen
– 10 teentjes knoflook

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 190 graden.
– Zet een stoofpan (die in de oven kan) op het vuur en verhit de boter samen met de olijfolie in de pan.
– Bak de kip rondom bruin en haal hem dan uit de pan.
– Giet het overtollige vet weg. Zet de pan terug op het vuur, doe de kip weer in de pan en giet de melk erbij.
– Voeg kaneelstokje, salieblaadjes, citroenrasp en teentjes knoflook (gewoon in schilletje) toe.
– Doe de deksel op de pan en zet hem in het midden van de oven. Gaar de kip 45 minuten.
– Haal dan de deksle van de pan en laat nog 45 minuten garen in de oven. Enjoy!

Tip: De meegegaarde teentjes knoflook kan je zo uit het schilletje drukken en net als de ‘melkcustard’ benutten als spread voor kip of stokbrood.

Bron: Dit recept heb ik van de site van Jamie – kijk HIER

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress