Onze Franse Keuken

Kalkoen-courgette burgers van Ottolenghi

Ottolenghiburgers2.jpg

Broodjes, Kip, Lunch, Vlees | april 10, 2015 | By

Een ‘ladiesburger’ – zo is deze burger het best te omschrijven. Ik dacht dat het een mooi alternatief zou zijn voor een klassieke hamburger en dus ook Arjan zou kunnen bekoren, maar niets bleek minder waar. En ik snap het ook wel – deze kalkoenburgers zijn heerlijk sappig, vol van smaak, maar héél subtiel. Niet de ‘dude-bier-burger’- feel als je begrijpt wat ik bedoel. Ik vind het een aanrader. Had eerlijk gezegd ook niet anders verwacht, want het is een typisch Ottolenghi recept.

Recept: Kalkoen-courgette burgers

Ingrediënten:
Voor 4 personen

– 300 gram kalkoenfilet
– 150 gram courgette
– 1 grote bosui
– 2 eetlepels fijngehakte verse munt
– 1 theelepel gemalen korianderpoeder
– 1 theelepel gemalen komijnpoeder
– 1 teen knoflook
– 1/4 theelepel cayennepeper
– 2 theelepels zout
– 1/2 theelepel peper
– 1 ei
– 6 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding:
– Doe alle ingrediënten, op de zonnebloemolie na, in een keukenmachine en hak kort tot je grof gehakt hebt.
– Rol balletjes van het gehakt en druk ze een beetje plat, zodat je kleine hamburgers krijgt. Ik hou formaat falafel aan. Dus een soort sjoelschijven. Als het goed is kan je van het gehakt 10-12 burgertjes maken.

– Leg de kalkoenburgers op een schaal, dek deze af met folie en zet een half uurtje in de koelkast.
– Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar, bedekt met bakpapier.
– Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kalkoenburgers hierin aan beide kanten gaar (in het totaal 4 minuten – dus 2 minuten per kant). Schep de kalkoenburgers op het bakpapier en schuif de bakplaat in de oven.
– Bak de burgers nog 5 minuten in de oven, zodat ze net gaar zijn. Bon appetit!

Ik serveerde deze burgers met een friszure sumaksaus (ook van Ottolenghi) – benieuwd?
Dat recept staat zondag op mijn blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress