Onze Franse Keuken

Ottolenghi saus met sumak

sumaksaus1.jpg

Saus/Chutney/Pesto | april 12, 2015 | By

Deze saus maakte ik bij de kalkoen-courgette burgers, waar ik vrijdag over schreef.  Het is eigenlijk een heel lekker alternatief voor klassieke knoflooksaus. Door het gebruik van Griekse yoghurt is hij veel frisser en de sumak zorgt voor een pittig zuurtje. Top, maar wees gewaarschuwd: de nasmaak is zeker niet minder ‘knoflookachtig’ dan bij een ‘normale’ knoflooksaus. Deze saus past heel goed bij de wat lichtere vleessoorten ‘kip, kalkoen en kalfsvlees’. Ook lekker als dip voor een crudité-schotel. Zo maak je hem.

Recept: Ottolenghi saus met sumak
Voor 1 grote kom

Ingrediënten:

– 100 gram crème fraiche
– 150 gram Griekse yoghurt
– rasp van 1 citroen (ongeveer 1 theelepel)
– 1 eetlepel citroensap
– 1 teen knoflook, fijngewreven
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel sumak
– zout & peper

Bereiding:

– Roer alle bestanddelen goed door elkaar en voeg heel royaal zout en peper toe om het geheel goed op smaak te brengen.

Bron: Deze saus komt uit Jeruzalem – van Ottolenghi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress