Gezonde salade Ottolenghi: Bladspinazie, dadels en pitacroutons

Recept: Ottolenghi salade met bladspinazie, dadel en pitacroutons
Voor 2 personen (bijgerecht)
Ingrediënten:
– 1/4 rode ui in ringen
– 2 medjool dadels in 8 stukken gesneden
– 1 eetlepel witte wijnazijn
– snuf zout
– 1,5 pitabroodje
– 40 gram amandelen, grof gehakt
– 20 gram boter
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel za’atar
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel chilipepervlokken
– 100 gram jonge bladspinazie
– 2 eetlepels citroensap
Bereiding:
– Doe de dadels en uienringen in een kom. Giet de azijn erover en voeg een snufje zout toe. Hussel even door elkaar en zet weg, terwijl je de rest van de salade maakt.
– Verhit 2 eetlepels olijfolie met de boter in een koekenpan. Snijd de pitabroodjes in kleine stukken en bak ze samen met de amandelen in vijf minuten goudbruin.
– Neem de pan van het vuur en voeg za’atar, zout en chilipepervlokken toe en hussel goed door elkaar. Laat afkoelen.
– Zet een schaal klaar. Hussel de bladspinazie door de afgekoelde pitacroutons en amandelstukjes.
– Voeg de in azijn gemarineerde blokjes dadels en uienringen toe.
– Giet de resterende eetlepel olijfolie en het citroensap erover. Hussel alles even goed door elkaar en serveer direct. Bon appetit!
Bron: Dit recept is een bewerking van de salade met dadels en amandelen uit – Jeruzalem – Ottolenghi