Gezonde lunch: Stokbroodje gegrilde aubergine met curry

Recept: Stokbroodje gegrilde aubergine met currysaus
Voor 1 persoon
Ingrediënten:
– 1 stuk stokbrood van 10/15 cm, doormidden gesneden
– 1/4 aubergine
– zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1/2 rode paprika
– 1 lente ui
– 1 eetlepel currysaus
Bereiding:
– Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik. Bestrooi de plakken met zout en laat even 10 minuten trekken. Spoel dan de plakken af en dep ze droog met keukenpapier.
– Snijd de plakken aubergine in kleine blokjes.
– Snijd de paprika ik kleine stukjes en de lente ui in dunne ringen.
– Verhit de olijfolie in de pan en voeg de aubergineblokjes toe. Strooi het komijnpoeder erover en bak de aubergineblokjes op halfhoog vuur een minuut of 7. Voeg dan de paprika en lente ui toe en bak nog 3 minuten.
– Schep de aubergine, paprika en lente ui op het stokbroodje en knijp er een beetje currysaus over uit de fles. Hmmmmmm, smullen maar!