Onze Franse keuken

Herfstsalade met geroosterde pompoen van Jamie

herfstsalade.jpg

Salades | oktober 20, 2013 | By

Een echte herfstsalade – deze lauwwarme salade met geroosterde pompoen, parmaham en parmezaanse kaas van Jamie. Hij komt uit één van zijn eerdere kookboeken. Eens in de zoveel tijd sla ik daar weer eens één van open en krijg dan altijd gelijk zin om er iets uit te maken. Zoals deze topper uit De Basis van het koken. Ideaal nu de pompoenen overal in de schappen liggen.

Recept: Herfstsalade met geroosterde pompoen, parmaham en parmezaanse kaas van Jamie

Ingrediënten:
Voor 4 personen

– 1 butternutpompoen
– 2 eetlepels olijfolie
– zeezout en versgemalen peper
– 1 klein gedroogd rood pepertje
– 2 theelepels korianderzaad
– 20 plakjes parmaham
– 50 gram rucola
– 6 eetlepels olijfolie
– 4 eetlepels balsamicoazijn
– Stukje parmezaanse kaas

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 190 graden.
– Schil de pompoen, snijd hem doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in grove blokken. Doe de blokken in een braadslee.
– Wrijf in een vijzel met een stamper 1 volle theelepel zeezout fijn met 1 theelepel peper, het gedroogde pepertje en het korianderzaad.
– Besprenkel de pompoenblokken met de 2 eetlepels olijfolie en strooi de inhoud van de vijzel erover. Hussel alles goed door elkaar met je handen, zodat alle blokken pompoen zijn bedekt met een beetje olijfolie en kruiden.
– Schuif de braadslee in de oven en rooster de pompoen 45 minuten tot de pompoen zacht en goudkleurig is.
– Breek de blokken pompoen in wat kleinere stukken en verdeel dit over vier borden. Leg de parmaham een beetje tussen de pompoenstukjes in en bestrooi alles met rucola. Druppel er de olijfolie en balsamicoazijn over en gebruik en dunschiller of kaasschaaf om er plakjes parmezaanse kaas over te schaven.

 

Geniet van de herfst op je bord – Jamie rules!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment