Onze Franse keuken

Snelle pittige kip met taugé

Kip, Vlees | oktober 19, 2013 | By

Het leuke aan bloggen vind ik dat je de meest uiteenlopende contacten opdoet. Zo krijg ik regelmatig recepten toegestuurd – om uit te proberen of om te vragen wat ik anders zou doen. Een soort verlengstuk van alle kooktips en vragen, die wij hier op La Panacée krijgen tijdens onze table d’hôte avonden.

Dit recept is ook zo’n voorbeeld. Ik heb het jaren geleden gekregen van de moeder van één van mijn beste vriendinnen. Zij heeft het op haar beurt ook weer van een goede vriendin gekregen. Ik weet dus niet aan wie ik precies de credits moet geven, maar dat dit een heerlijk gerecht is staat als een paal boven water! Mooie bijkomstigheid is dat je het in een kwartier op tafel hebt staan. Ideaal. Wij eten het graag met rijst en een frisse komkommersalade erbij, maar het is ook erg lekker met noedels.

Recept: Pittige kip met taugé

Ingrediënten:
Voor 3 à 4 personen

– 400 gram kipfilet, in blokjes
– 2 uien
– 2 tenen knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 wortel (100 gram), in plakjes
– 150 gram champignons, in plakjes
– 200 ml tuinkruiden bouillon
– 4 eetlepels ketjap manis
– 4 eetlepels ketchup
– 4 eetlepels pindakaas
– 2 eetlepels rode wijn azijn
– 4 eetlepels bruine suiker
– 1/2 tot 1 eetlepel sambal (afhankelijk van hoe pittig je het gerecht wilt hebben)
– bakje taugé

Bereiding:

– Snipper de ui en verwijder de schil van de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de ui. Pers de knoflook uit boven de pan, zodra de ui een beetje glazig is en gaar de knoflook mee.
– Voeg de kipfilet toe en bak de blokjes rondom aan.
– Voeg wortel en champignons toe en bak ook deze even aan.
– Giet de bouillon erbij en voeg ketjap, ketchup, pindakaas, azijn, bruine suiker en sambal toe. Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook.
– Zet, zodra het mengsel kookt, het vuur laag. Dek de pan af met een deksel en laat het geheel 10 tot 15 minuten pruttelen.
– Roer vlak voor het serveren de taugé door de saus. Dan blijft de taugé namelijk lekker knapperig.
– Serveer de pittige kip met rijst of noedels. Bon appetit!

Comments

  1. Leave a Reply

    jaap brugging
    januari 28, 2016

    Toevallig op enige tijd geleden jouw webside terecht gekomen en als simpele kok dit gerecht letterlijk nagemaakt. Het was erg lekker.Mijn mee etende dochter heeft nog een bak mee genomen naar haar huis. Kortom zeker voor herhaling vatbaar,nogmaals erg lekker,

  2. Leave a Reply

    Rob Gruintjes
    april 2, 2020

    Was bezig om mijn ijskast leeg te koken. Had nog champignons en taugé liggen die aan de beurt waren. Op zoek naar een recept met deze twee groenten kwam ik op jouw site terecht. Ik had echt iets van WOW… wat heeft die Lisette dit goed voor elkaar. Aantrekkelijke fotowerk, plezierig lettertype overzichtelijke ingrediënten lijstjes en korte en bondige uitleg van bereiding.
    Alle gerechten passen helemaal in mijn fantasiewereld van het verheugen op een maaltijd.

    Die snelle kip overigens was verrukkelijk, had ‘m gecombineerd met noodles en zoetzure (Surinaamse) komkommersalade.

    Dank Lisette, ga zo door je hebt echt een site om van te gaan houden en veelvuldig te raadplegen.

    • Leave a Reply

      Lisette
      april 2, 2020

      Hi Rob, wat leuk dat je zo toevallig om mijn blog terecht bent gekomen. Waar wat champignons en taugé al niet goed voor kunnen zijn :-). Dank je wel voor je mooie complimenten en ik hoop dat ook de andere recepten in de smaak gaan vallen. Groetjes vanuit Frankrijk, Lisette

Leave a Comment