Hummus met pindakaas

Ik ben dol op hummus, maar eerlijk gezegd maakte ik het tot voor kort bijna nooit. De reden? Een belangrijk bestanddeel – ‘tahin’ oftewel sesamzaadpasta – heb ik niet standaard in mijn voorraadkast staan. Daarvoor moet ik echt naar een speciaalzaak en dat komt er vaak niet van. Dus meestal maakte ik dan toch maar iets anders, een kruidenyoghurtdip ofzo. Totdat ik in het geweldige kookboek ‘Keuken‘ van Nigella dé oplossing vond – vervang ‘tahin’ simpelweg door pindakaas. Ik heb het uitgeprobeerd en ik vind het echt een prima alternatief. Dit is mijn versie:
Recept: Hummus met pindakaas
Ingrediënten:
– 1 blik kikkerwten (400 gr)
– 3 eetlepels olijfolie
– 3 eetlepels pindakaas
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel komijnpoeder
– 5 eetlepels yoghurt/kwark
– flinke snuf (bijna 1 theelepel) zeezout
Bereiding:
– Mix alle ingrediënten in je keukenmachine, totdat je een mooie gladde mousse hebt.
Ik vind deze hummus een leuke combinatie met tapenade voor op een cruditéschaal. Lekker met Naan of Pita brood erbij.
Nell Nijssen
mei 6, 2013 at 6:19 pmWat grappig, dit alternatief voor tahin. Evt. zou je er nog wat geroosterde sesamzaadjes doorheen kunnen doen. Gewoon, om de smaak nog verder te benaderen