Udon noedels met garnalen en dragon pesto

Udon noedels met garnalen en dragon pesto. Gelukkig nieuw jaar allemaal! Dat 2023 maar een gezond en vrolijk jaar mag worden. Als eerste recept voor het nieuwe jaar heb ik voor jullie een heel eenvoudig en snel recept. Persoonlijk vind ik het een verademing na die feestdagen vol uitgebreide kooksessies.

Udon noedels met garnalen. Daar word ik altijd blij van. Ik gebruik zelf graag de udon noedels van het merk Hakubaku . Die heb ik ooit een keer in Nederland bij één van de grote supermarkt ketens gevonden. Sindsdien sla ik altijd wel een voorraadje in als we op familiebezoek zijn.
Het verschil tussen udon noedels en eiernoedels is dat eerstgenoemde van tarwe zijn gemaakt. Ze zijn ook lekker dik en dat vind ik heel prettig qua structuur. Udon noedels zijn ook heel geschikt voor het maken van een maaltijdsoep. Voeg ze toe aan een simpele bouillon. Wat groente erbij een scheutje sojasaus en klaar ben je.
Deze udon noedels met garnalen en dragon pesto is ideaal voor een doordeweekse dag. De dragon pesto zagen jullie al eerder op mijn blog. Ik gebruikte hem als smaakmaker voor mijn bloemkoolsoep.

Fijne zondag allemaal – ik ga nu lekker op de bank naar het skispringen kijken. Tot volgende week.
Udon noedels met garnalen
Ingrediënten
- 180 gram Udon Noedels 2x 90 gram Hakubaku Organic Udon Noedels
- 100 gram middelgrote garnalen gekookt en gepeld, darmkanaal verwijderd
Dragon Pesto
- 2 eetlepels platte peterselie fijngehakt
- 4 eetlepels dragon fijngehakt
- 1/2 teen knoflook
- 50 gram Parmezaanse kaas vers geraspt
- 2 eetlepels citroensap
- 50 gram pijnboompitten
- 100 ml olijfolie
- zeezout
Bereiding
- Zet een pan met ruim water op en breng het water aan de kook. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Maak in de tussentijd de dragon pesto.
- Voor de dragon pesto. Doe alle bestanddelen in de keukenmachine en meng tot een dikke pesto.
- Giet de noedels af. Voeg 4 eetlepels pesto toe en hussel door elkaar. Voeg de garnalen toe en hussel nogmaals goed door elkaar. Proef (voeg indien nodig nog extra pesto toe naar smaak of geef los in een schaaltje erbij). Schep op noedels op de borden en serveer. Bon appetit.