Onze Franse Keuken

Pittige pompoensoep met sereh en gember

Soepen | januari 8, 2023 | By

Pittige pompoensoep met sereh en gember. Een soep met een lekkere Oosterse smaak. Super simpel om te maken. Je maakt hem lekker pittig door een schepje sambal badjak toe te voegen.

Deze pittige pompoensoep maakte ik van de week voor de lunch. Je kent het wel. Typisch begin van het nieuw jaar gedrag. Het voornemen om weer wat vaker een lekker soepje te eten tussen de middag. Op de fruitschaal lag nog een fles pompoen en dus besloot ik om daar iets mee te verzinnen.

pittige pompoen soep

Nou heb ik al best veel pompoensoep recepten op mijn blog staan. Deze pittige pompoensoep is de 10e variant om precies te zijn. Benieuwd naar de andere varianten? Klik HIER

Ik wilde dit keer graag een Oosterse smaak, maar geen kokosmelk gebruiken. Dus besloot ik om een potje sereh aan te breken uit onze voorraadkast. Sereh is de Indonesische naam van citroengras. Dat zijn van die lange harde stengels. Voor deze soep gebruik ik gepureerd citroengras. Gewoon in een potje te koop bij de supermarkt. Wel zo makkelijk.

Sereh en gember vullen elkaar qua smaak heel mooi aan. Om het geheel een beetje pittig te maken voeg ik sambal badjak toe. Verder alleen een beetje knoflook, ui, kippenbouillon en uiteraard pompoen. That’s it. Simpel toch?! Perfect om even in elkaar te draaien voor de lunch.

Fijne zondag allemaal en tot volgende week.

Pittige pompoensoep met sereh en gember

Totale tijd25 minuten
Gang: soep
Keuken: Oosters
Trefwoord: pittige pompoensoep
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook in kleine stukjes gesneden
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 600 gram flespompoen geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel verse gember geschild en geraspt
  • 1 theelepel sereh uit een potje
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 liter kippenbouillon
  • zout

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een soeppan en voeg de gesnipperde ui toe. Fruit de ui, totdat de stukjes mooi glazig zien. Voeg dan de stukjes knoflook toe en bak die nog een minuutje mee.
  • Voeg de sereh, gemberrasp en sambal toe en roer door elkaar.
  • Voeg de stukjes toe en roer nogmaals goed.
  • Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Draai dan het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de soep 20 minuutjes pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng, indien nodig, op smaak met een beetje extra zout. Wil je hem pittiger? Voeg dan nog wat extra sambal toe. Bon appetit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress