Onze Franse keuken

Zomerse tomatensalade met abrikoos

Salades | juni 10, 2016 | By

 

De abrikozentijd is weer aangebroken. Ik ben gek op die zacht-oranje fluwelen bolletjes. Vandaag kon ik op de markt de verleiding dan ook niet weerstaan om een heel kistje mee te nemen. Dat is misschien wat enthousiast, maar ik weet er altijd wel een bestemming voor. Ik eet ze graag los uit het handje en gebruik ze daarnaast ook veel in de keuken. 

Zo maak ik er jam van voor onze gasten en zorgen ze voor een subtiel zoete noot in veel van mijn stoofschotels. Ik vind het een leuk dankbaar ingrediënt om mee te experimenteren in allerhande salades. Deze fijne zomerse tomatensalade met abrikoos is mijn nieuwste vinding.

Een hele eenvoudige, maar oh zo smaakvolle, combinatie van zoet en zure elementen: Tomaat, aardbei, paprika en abrikoos. Wat rode ui in hele dunne ringen erdoorheen scheppen en een beetje balsamicoazijn erover sprenkelen. Bestrooien met wat fijngehakte verse basilicum.

Het geheel op smaak brengen met zeezout en versgemalen peper en tot slot nog een flinke snuf gemalen all-spice (piment) erdoor. Pardon? U zegt? Ja, echt. Dat laatste maakt nou net het verschil. Dat trucje heb ik afgekeken van niemand minder dan Ottolenghi. Probeer het zelf maar eens uit. Je zal aangenaam verrast zijn. Dat weet ik zeker.

Zomerse tomatensalade met abrikoos

Totale tijd10 min
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - 2 tomaten ongeveer 135 gram
  • - 200 gram aardbeien
  • - 1/2 rode paprika
  • - 150 gram abrikozen
  • - 1/2 rode ui
  • - 1 eetlepel balsamicoazijn
  • - 2 eetlepels fijngehakte verse basilicum
  • - zout & peper
  • - 1/8 theelepel flinke snuf all-spice poeder (piment)

Bereiding

  • - Snijd de tomaten, aardbei, paprika en abrikozen in kleine blokjes en doe ze in een schaal.
  • - Snijd de ui in heel dunne ringen en voeg ze toe. Sprenkel de balsamicoazijn erover en hussel alles goed door elkaar.
  • - Voeg dan de fijngehakte basilicum toe, roer en proef. Breng op smaak met zout en peper. Roer er tot slot de all-spice door en serveer. ENJOY!

 

Comments

  1. Leave a Reply

    Nell Nijssen
    juni 11, 2016

    Heerlijk pure smaken. Waar serveer jij dit bij, Lisette? Ik zie zo 1,2,3 niet met welk ander gerecht het goed zal combineren.

    • Leave a Reply

      Lisette
      juli 1, 2016

      Hi Nell, deze salade is echt een supercombi bij een gegrild kippetje uit de oven…SMULLEN!

  2. Leave a Reply

    Tessa
    juni 11, 2016

    Ottolenghi is een van mijn favorieten, ga dit zeker maken.Vind de combinatie heel apart.Heb toevallig vandaag bij ons op de markt in Sarlat ook een kistjevol gekocht.

Leave a Comment