Onze Franse keuken

Getest: Vakantie-fotoboek van ‘Fotofabriek’

Uncategorized | juli 10, 2016 | By

De zomervakantie is begonnen en dat betekent weer ontzettend veel vakantiekiekjes. Al die fijne, grappige en mooie familiemomenten. Die wil je natuurlijk voor eeuwig vastleggen. Vroeger rende je dan na de vakantie gelijk naar de winkel om je fotorolletje te laten ontwikkelen. Benieuwd of die ene speciale foto eigenlijk wel gelukt was. Door de digitalisering is het eindresultaat tegenwoordig gelijk zichtbaar. Ideaal natuurlijk, maar het heeft toch ook wel een nadeel vind ik. Ik laat bijna nooit meer iets afdrukken. Ja, af en toe een fotocadeautje, maar het merendeel van mijn vakantieherinneringen staat ergens op een externe harde schijf.

Sinds de komst van onze meiden probeer ik nu ieder jaar een fotoboek voor ze te maken. Een mooi jaaroverzicht met tekst erbij. Leuk voor later. Tot nu toe lukt het me nog aardig. Het kost me wel heel veel tijd. In de rustige wintermaanden zit ik urenlang foto’s uit te zoeken, die ik gedurende het jaar in diverse folders heb opgeslagen. Ik werk altijd met de software van Hema en ben daar erg tevreden over.

Een maand geleden kreeg ik een mailtje van ‘Fotofabriek’. Of ik misschien een product van ze wilde uitproberen. Nou krijg ik vaker mailtjes van bedrijven over mogelijke samenwerking, linkruil etc. en daar ga ik eigenlijk nooit op in. Dit voorstel sprak me wel aan. Zeker ook, vanwege het feit dat ze als winnaar uit de Radar:Fotoboekentest gekomen zijn. Dat klinkt goed, toch?! Dat wil ik wel eens zien.

Dus heb ik ze laten weten dat ik best wilde testen, maar dat ik dan wel eerlijk mijn mening zou geven. Daar hadden ze alle begrip voor. Ik heb de software gedownload en ben aan de slag gegaan. Het seizoen was toen natuurlijk al wel begonnen en ik had dus niet veel tijd. Het mooie is: dat had ik ook helemaal niet nodig. Het was zo gepiept.

Het is een overzichtelijk programma. Ik vind het erg gebruiksvriendelijk, ook voor mensen die (zoals ik) in de ‘digibeet’ categorie thuishoren. Het programma is vergelijkbaar met de Hema software.

Beide systemen hebben veel opties. Je kunt een standaard format kiezen en daar gewoon wat foto’s aan toevoegen, of je kunt alles naar eigen wens indelen. Dat laatste doe ik altijd. Fijn is dat je dan verschillende achtergronden kunt kiezen, tekst kunt toevoegen en het aantal foto’s per pagina kunt aanpassen.

Als ik de twee versies zo naast elkaar leg, vind ik één ding van Hema handiger en dat is dat bij het kantelen/roteren van de foto’s de graden staan aangegeven. Dat vind ik zelf erg prettig werken.

De grote pluspunten van ‘Fotofabriek’ vind ik de scherpe prijs en de snelle service. Binnen twee werkdagen hadden we het fotoboek in huis. Je kunt de boeken ook in cadeauverpakking laten versturen. Top! Mooie kwaliteit en echt oprecht een aanrader.

Dus…ik zou zeggen… ga na je vakantie gelijk een uurtje (of 2) zitten en klus zo’n boek in elkaar. Heerlijk nagenieten….

Ben je benieuwd? Kijk dan eens op ‘FOTOFABRIEK’

Tip: ook leuk – de Facebook/Instagram fotoboeken van Fotofabriek – dan ben je helemaal snel klaar.

Link: www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken

Comments

 1. Leave a Reply

  Claudia
  juli 12, 2016

  Kijk die twee draakjes nou 😀 Wat een leuke foto van de meiden, Lies!
  Dikke kus,
  Clau

  • Leave a Reply

   Lisette
   juli 14, 2016

   He lieve Blogfee, thanks! Is ook één van mijn favoriete foto’s. Dikke zoen

Leave a Comment