Franse preisoep

Vandaag weer eens een soepje: Franse preisoep dit keer. Er staan inmiddels best veel soeprecepten op mijn blog. Het grappige is, dat we slechts enkele van mijn blogsoepen daadwerkelijk serveren tijdens onze table d’hôte. Tijdens ons seizoen worden namelijk bijna alle soepen gemaakt door Arjan. Wij koken samen en in de loop der seizoenen is er gewoon een natuurlijke taakverdeling ontstaan.
Arjan zijn soepspecialiteiten zijn tot op heden geheim, maar……ik heb al aan meerdere gasten beloofd dat er zeker een paar van zijn soeprecepten in ons boek komen. Boek? Boek? Ja, ik ben nog steeds van plan om een boek te schrijven. Hopelijk kan ik daar na het huidige seizoen echt eens mee starten….we gaan het zien… ik roep het al jaren….
Afijn, terug naar het soepje van vandaag. Een lekkere preisoep met een beetje Roquefort erdoor voor een Frans tintje. Zo gemaakt en erg lekker.
Franse preisoep
Ingrediënten
- - 500 gram prei 3 stuks - alleen het witte en lichtgroene gedeelte
- - 20 gram boter
- - 100 gram verse bladspinazie
- - 1 eetlepel bloem
- - 100 ml kookroom
- - 1 liter groentebouillon
- - 100 gram Roquefort
Bereiding
- - Snijd de prei in ringen. Smelt de boter in een soeppan en bak de preiringen 5 minuten op laag vuur. Voeg dan de spinazie toe en laat hem al roerend slinken. Voeg dan de bloem toe en roer alles goed door.
- - Voeg de kookroom toe en roer, totdat het een beetje gebonden is. Giet dan de bouillon erbij, roer nogmaals door en breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.
- - Schep de soep in borden en brokkel de Roquefort erover. Bon appetit!
Claudia
juni 3, 2016 at 5:53 pmKrijgt de paddestoelensoep ook een mooi plekje in het boek? Da’s mijn ultieme favoriet!
Dikke kus,
Clau
Lisette
juni 10, 2016 at 12:23 pmHi Clau – ja, die staat er zeker bij! Is ook mijn grote favoriet. Kus voor jullie, Lies