Groentelasagne met gesmoorde kool en ei
Recept: Groentelasagne met gesmoorde kool en ei
Ingrediënten:
– 250 gram champignons
– 150 gram rode kool
– 150 gram witte kool
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– 1 eetlepel rode port
– 50 gram gezouten roomboter
– 50 gram bloem
– 400 ml melk
– 75 gram Roquefort
– 1 volle eetlepel mascarpone
– 4 hardgekookte eieren
– lasagnebladen
– 150 gram geraspte (oude) kaas
– desgewenst 100 gram spekblokjes
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Snijd de champignons in dunne plakjes en de rode en witte kool in dunne reepjes.
– Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de reepjes kool een minuut of 5.
– Pers de knoflook uit boven de pan, giet de balsamicoazijn en rode port erbij en laat even stoven, totdat het vocht verdampt is.
– Laat de boter smelten in een steelpannetje. Voeg dan de bloem toe en verwarm het al roerend ongeveer 2 minuten.
– Pak dan een garde en roer de melk erdoor, totdat je een gladde saus hebt.
– Voeg dan de champignons, Roquefort en mascarpone toe en laat 5 minuten pruttelen. Roer af en toe.
– Bak de spekblokjes en laat ze uitlekken op keukenpapier.
– Doe de gesmoorde kool bij de champignonsaus.
– Bedek een beboterde ovenschaal met een laagje lasagnevellen.
– Schep daarop een laag saus en bedek die met plakjes ei en wat uitgebakken spekjes.
Dan weer lasagnevellen, saus, ei en spekblokjes.
– Dan voor de 3e en laatste keer lasagnevellen en tot slot een laag saus.
– Verdeel de geraspte oude kaas over de saus.