Onze Franse keuken

Gezonde lunch: Gerookte kipfilet met dadel

Lunchbroodjedadel.jpg

Broodjes, Lunch | januari 14, 2015 | By

Eerlijk is eerlijk. Dit broodje heb ik verzonnen aan de hand van ingrediënten, die ik overhad na het maken van een Ottolenghi salade (recept volgt). Ik heb namelijk niet standaard Medjool dadels in mijn voorraadkast. Misschien moet ik daar eens verandering in brengen, want dit broodje ga ik vaker maken. Hij is me een partij lekker. Een nieuwe favoriet!
Recept: Broodje gerookte kipfilet met dadel en bladspinazie.
Voor 1 persoon

Ingrediënten:

– 2 volkorenboterhammen
– 1 plakje gerookte kipfilet
– 1 medjool dadel
– 1 eetlepel Griekse yoghurt
– 1 theelepel citroensap
– 1 snuf (gerookt) zeezout
– 5 blaadjes bladspinazie

Bereiding:
– Rooster de boterhammen.
– Snijd de dadel in kleine stukjes en meng met de yoghurt, het citroensap en een beetje zeezout.
– Leg de kipfilet op één boterham.
–  Smeer de dadelyoghurt erover en beleg vervolgens met de bladspinazie.
– Druk de andere boterham erop. Snijd voorzichtig diagonaal doormidden en tada…genieten maar.

Komende zaterdag laat ik zien welke heerlijke Ottolenghi salade met dadel ik gemaakt heb. Ook een aanrader.

Comments

 1. Leave a Reply

  Bonjade
  januari 14, 2015

  Waar zou ik die dadel kunnen kopen….?
  En ook een krant gescoord vandaag….?

  Fijne avond

  Lieve groet

 2. Leave a Reply

  Lisette
  januari 19, 2015

  Ik denk dat ze bij AH te krijgen zijn (bij gedroogd fruit – abrikozen/dadels/vijgen etc) en anders zeker op de markt bij een Turkse marktkraam. Helaas geen krant kunnen scoren – waren al uitverkocht.

Leave a Comment