Kerst 2014: Eendeborst met cranberry-portsaus

Recept: Eendeborst met cranberry-portsaus
Voor 4 personen
Ingrediënten:
– 2 eendeborstfilets
– 1/2 rode ui, fijngesneden
– 50 gram gedroogde cranberries
– 2 eetlepels olijfolie
– 100 ml rode port (ruby)
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– 150 ml kippenbouillon
Om de saus af te maken
– 1 eetlepel van het braadvocht
– beurre manié (15 gram boter op kamertemperatuur gemengd met 15 gram bloem)
Bereiding:
– Haal de eendeborstfilets uit je koelkast en laat even op temperatuur komen, terwijl jij vast begint met de saus.
– Verwarm voor de saus de olijfolie in een steelpan en fruit hierin de ui en cranberries 5 minuten.
– Voeg dan de port, balsamicoazijn en kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken.
– Bak in de tussentijd de eendeborstfilets. Hoe? Klik HIER
– Maak de saus af, terwijl de eendeborstfilets liggen te rusten onder aluminiumfolie (zie uitleg bij vorige stap)
– Zet het vuur zacht en voeg 1 à 2 eetlepels van het braadvocht toe.
– Roer er dan kleine stukjes van je beurre manié doorheen (misschien heb je niet alles nodig), totdat je saus de gewenste dikte heeft.
– Snijd de eendeborstfilets in dunne plakken en giet de saus erover. Bon appetit!
Tip: Serveer deze eendeborst met een zuurkoolsigaar en kerstrijst. Benieuwd hoe je deze bijgerechten moet maken? Het recept van de zuurkoolsigaar staat morgen op mijn blog en die van de kerstrijst overmorgen!
Angela
december 30, 2016 at 11:55 amToch zo leuk dat ik je gezicht lachend op mn PC zie verschijnen als ik een eendenborst recept zoek omdat ik die over had van kerst, vanavond dus eendenborst ala lisette!!
Heel goed 2017 toegewenst voor jou en je familie, kus Angela van Houten, XXX
Lisette
december 31, 2016 at 5:03 pmHi Angela – wat leuk! Ook voor jou de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Veel liefs, Lisette
Bies
maart 16, 2020 at 3:46 pmIk heb al meerdere gerechten geprobeerd, en altijd een succes.
Het heerlijkst de bendeborst. Zelfs mijn kinderen vragen ernaar ( kerst of geen kerst). Hartelijk dank.