Onze Franse keuken

Kerst 2014: Zuurkoolsigaar

Zuurkoolsigaar.jpg

Bijgerecht, Borrelhap, kerst | december 8, 2014 | By

Dit is nou een leuk, origineel en snel te maken feestelijk bijgerecht. Staat ook heel gaaf op het bord. Ik vind het met name geschikt bij gerechten met ‘zoete’ sauzen. Die tegenhanger heb je namelijk wel nodig. Hij kan heel goed bij de twee eendeborstfilet gerechten, die ik gisteren en eergisteren plaatste. Zo maak je ze:

Recept: Zuurkoolsigaar

Voor 4 personen

Ingrediënten:

– 8 velletjes filodeeg
– 150 gram, in witte wijn gekookte, zuurkool – uitgelekt
– olijfolie

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Zet een bakplaat klaar met daarop een vel bakpapier.
– Leg twee vellen filodeeg op je werkblad en smeer ze in met olijfolie.
– Leg een hoopje zuurkool in het midden van het filodeeg.

– Vouw in de lengte een stukje van het filovel om. Kijk zo:

– Rol ze op in de lengte, zodat je een sigaar krijgt.

– Leg ze op de bakplaat, smeer de buitenkant ook in met een beetje olijfolie en schuif de plaat in de oven.
– Bak de sigaren in 15 minuten goudbruin. Zo zijn ze klaar om te serveren.

Tip: Je kunt ze prima van tevoren maken en voor het serveren nog even 5/7 minuten opwarmen in een oven (125 graden ongeveer).

Comments

  1. Leave a Reply

    Anoniem
    december 8, 2014

    Hallo Lisette,

    wat heerlijk dat je weer zo actief bent op je blog.
    ontzettend leuke recepten en ideeën. ik ga deze zuurkoolsigaar zeker proberen.
    Ook de eendenborst variaties, al is het nu moeilijk om aan verse vijgen te komen, misschien maar proberen met de gedroogde.
    Ga zo door!
    helemaal leuk,
    groetjes Marjon

  2. Leave a Reply

    Esther
    december 8, 2014

    Leuk, lekker en makkelijk. Deze ga ik zeker eens proberen.
    Groetjes, Esther

Leave a Comment