Mihoensalade met garnalen en avocado

Recept: Mihoensalade met garnalen en avocado
Ingrediënten:
Voor 2 personen
– 100 gram mihoen (2 strengen)
– 300 gram middelgrote garnalen
– 1 rijpe avocado
– 1/2 rode ui
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel chilisaus
Voor de dressing:
– 1 eetlepel zonnebloemolie
– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel vissaus (nuöc màm)
– sap van 1/2 citroen
– 1 theelepel verse gemberrasp (van stukje van ongeveer 1,5 cm)
– 1/2 teentje knoflook, geraspt
Bereiding:
– Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna goed af onder de koude kraan (anders blijft het aan elkaar plakken) en doe in een slakom.
– Maak de garnalen schoon en verwijder het darmkanaal.
– Snijd de rode ui in hele dunne ringen.
– Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar in een kommetje en leg de uienringen in de dressing. Laat even trekken, terwijl je verdergaat met de bereiding van de rest van de salade.
– Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
– Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen even kort tot ze gaar zijn. Voeg de chilisaus toe en hussel even goed, zodat de garnalen bedekt worden met een heel dun laagje.
– Kieper de garnalen bij de mihoen in de slakom.
– Giet de dressing met de rode ui erover en hussel alles goed door elkaar.
– Doe tot slot de avocadostukjes erbij en meng nog even voorzichtig.
– Zet de salade op tafel en serveer met een lekker glas witte wijn. Bon appetit!
Lisa
februari 18, 2015 at 5:33 pmBeste Lisette,
Als ik de chilisaus bij de garnalen doe moet ik ze dan apart doen of moet dat gewoon in de pan?
alvast bedankt!
Lisette
februari 23, 2015 at 10:59 amHi Lisa, de chilisaus gewoon in de pan doen en dan goed husselen, zodat de garnalen met een klein laagje worden bedekt. Succes! Groetjes, Lisette