Onze Franse keuken

Tortillapizza

Tortillapizza.jpg

Borrelhap, Broodjes, Lunch | februari 2, 2014 | By

Dit vind ik nou echt een topidee. Ik zag het een tijdje geleden bij Everyday Gourmet. Een kookprogramma op Net5 van Justine Schofield, een oud-deelneemster van Masterchef Australië. Je neemt een tortilla en belegt die als een pizza. Waarom niet? Nou houden wij sowieso vooral van pizza’s met dunne bodem – dus dat komt mooi uit.

We hebben het getest en zijn fan. Zo klaar en LEKKER!! Wel heb je waarschijnlijk niet genoeg één tortillapizza per persoon – dat is in ieder geval onze ervaring – dus hou rekening met 2 tortilla’s pp. Uiteraard kan je qua topping kiezen wat je lekker lijkt, maar wij hebben ze voor onze eerste testsessie als volgt gemaakt:

Recept: Tortillapizza

Ingrediënten:
Genoeg voor 4 personen

– 8 tortilla’s
– klein potje passata (rode saus)
– pizzakruiden
– enkele plakjes salami
– enkele plakjes ham
– enkele plakjes kaas (of nog makkelijker: geraspte kaas)
– 1 rode paprika in dunne reepjes
– 5 champignons in dunne plakjes
– 1 ui in dunne ringen

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Bestrijk de tortilla’s met een dun laagje rode saus en bestrooi die saus vervolgens royaal met pizzakruiden.
– Beleg iedere tortilla met wat salami, ham, paprika, champignons en ui.
– Dek af met de kaas en schuif ze in de oven.
– Bak de tortilla’s een minuut of 7. Hou ze even goed in de gaten. De kaas moet goed gesmolten zijn, maar de randjes mogen niet te donker worden. Bon appetit!

Comments

  1. Leave a Reply

    Nell Nijssen
    februari 2, 2014

    Ja, dat kan ook natuurlijk. Ik gebruikte al vaker een gehalveerd Turks brood als bodem, maar een tortilla is ook een goede tip!

Leave a Comment