Onze Franse Keuken

Gezonde soep van de week: Wittebonen-kerriesoep

wittebonenkerriesoep.jpg

Soepen | februari 3, 2014 | By

Soms sta je in de keuken en heb je ineens een brainwave. Dat was het geval bij dit soepje. Ik had wat prei over, zag een blik witte bonen staan. Toen bedacht ik me dat kerrie altijd fantastisch samen gaat met prei. Eens kijken of ik daar een lekker soepje van kan brouwen. Het antwoord: Ja! Pas op met het kerriepoeder, want het moet niet gaan overheersen. Ik vind een afgestreken theelepel precies goed.

Recept: Wittebonen-kerrie soep

Ingrediënten:

– 1 ui, gesnipperd
– 2 tenen knoflook
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 wortel (ongeveer 100 gram), in dunne plakjes
– 150 gram prei, in ringen
– 1,25 liter bouillon (kippen of groente – ik gebruik kippen)
– 1 afgestreken theelepel kerriepoeder
– 1 blik witte bonen à 400 gram

Bereiding:

– Fruit de ui en de knoflook even in de olijfolie in een soeppan.
– Voeg wortel, prei en wittebonen toe en giet de bouillon erbij.
– Breng het geheel aan de kook, draai dan het vuur wat lager, doe een deksel op de pan en laat 20 minuten koken.
– Pureer het geheel met een staafmixer, voeg kerriepoeder toe en roer goed.
– Breng op smaak met zout & peper en geniet.

1 Comment

  1. Bonjade

    februari 4, 2014 at 8:38 pm

    Oh ben dol op kerrie……
    Een recept om te proberen

    Fijne avond

    Liefs

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress