Onze Franse Keuken

Recept – Gele paprikasoep met pittige chorizo-olie

DSC_0914.jpg

Uncategorized | mei 26, 2012 | By

Dit is een ideaal gerecht voor een zwoele zomerse dag. Deze warmgele soep met mooie oranje accenten ziet er niet alleen mooi uit, hij smaakt ook heerlijk zacht met een goede bite van de pittige olie. Eet hem bij voorkeur lekker buiten op het terras met een glas frisse witte wijn en een knapperig stokbroodje erbij. Dan is het sfeerplaatje compleet. Zeg nou zelf: Daar kan je toch alleen maar ontzettend vrolijk van worden?

Recept: Gele paprikasoep met pittige chorizo-olie

Ingrediënten:

– 1 ui
– 2 stengels bleekselderij
– stukje verse gember (ongeveer 3 cm)
– 20 gram boter
– 2 gele paprika’s, schoongemaakt en in grove stukken gesneden
– 3 kleine worteltjes (ongeveer 200 gram) in plakjes gesneden
– 750 ml kippenbouillon
– peper & zout
– klein bekertje creme fraiche
– olijfolie
– chilivlokken
– stukje chorizoworst (of enkele plakken)

Bereiding:

Pittige chorizo-olie
– Bak de chorizoworst in een koekenpan wat olijfolie op middelhoog vuur. Na enkele minuten zie je het rode bakvet in de pan verschijnen. Giet dit af door een zeefje. Je hebt nu pure chorizo-olie. Voeg chilivlokken naar smaak toe en indien nodig ook nog een beetje extra olijfolie toe om wat meer volume te krijgen. Zet apart.

Gele Paprikasoep
– snipper de ui en snij de bleekselderij in kleine stukjes
– rasp de gember: als het goed is heb je een kleine theelepel aan gemberpulp.
– Smelt de boter in een soeppan en voeg ui, bleekselderij en gemberrasp toe.
– Voeg na enkele minuten, als de ui glazig is, de paprika en wortel toe.
– Bak het geheel 5 minuten op middelhoog vuur en giet de bouillon erbij.
– Breng het aan de kook en laat vervolgens zo’n 20 minuutjes op laag vuur pruttelen.
– Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine en breng vervolgens op smaak met zout & peper.
– Verdeel de soep over de soepkommen. Voorzie ze van een toefje creme fraiche in het midden en druppel daar vervolgens de chorizo-olie over. Bon appetit!

Serveertip: Ontpit enkele zwarte olijven – hak deze in kleine stukjes en roer die door de creme fraiche voordat je deze toevoegt aan de soep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress