Tomatensalade van Ottolenghi met gember
Heerlijke tomatensalade met een salsa van gember en bosui
Bereidingstijd5 minuten min
Gang: Salade
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: Tomaten salade met gember
Auteur: Onze Franse Keuken
- 4 tomaten
- 10 gram verse gember geschild en in kleine stukjes gesneden
- zeezout
- 45 gram bosuitjes 3 stengels (groen en wit) in kleine ringetjes
- 40 ml zonnebloem olie
- 1 eetlepel Xeres (sherry) azijn
Doe de stukjes gember en 1/2 theelepel grof zeezout in een vijzel en stamp tot een natte gemberpasta.
Doe de ringetjes bosui in een kom en voeg de gemberpasta toe. Roer door elkaar.
Zet een klein steelpannetje op het vuur en warm de zonnebloem olie op. Let op: hij moet warm zijn, maar mag niet koken. Giet de warme olie bij de bosui en gember en voeg ook de Xeres azijn toe. Roer alles goed door elkaar.
Snijd je tomaten in mooie plakken en leg ze dakpansgewijs op een platte serveerschaal. Bestrooi ze met een beetje zeezout. Verdeel dan de salsa over de salade (let op: je hebt waarschijnlijk niet alle salsa nodig, maar je kunt de salsa voor tal van andere gerechten gebruiken als smaakmaker). Enjoy!