Ga terug

Tomatensalade van Ottolenghi met gember

Heerlijke tomatensalade met een salsa van gember en bosui
Bereidingstijd5 minuten
Gang: Salade
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: Tomaten salade met gember
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 4 tomaten
  • 10 gram verse gember geschild en in kleine stukjes gesneden
  • zeezout
  • 45 gram bosuitjes 3 stengels (groen en wit) in kleine ringetjes
  • 40 ml zonnebloem olie
  • 1 eetlepel Xeres (sherry) azijn

Instructies

  • Doe de stukjes gember en 1/2 theelepel grof zeezout in een vijzel en stamp tot een natte gemberpasta.
  • Doe de ringetjes bosui in een kom en voeg de gemberpasta toe. Roer door elkaar.
  • Zet een klein steelpannetje op het vuur en warm de zonnebloem olie op. Let op: hij moet warm zijn, maar mag niet koken. Giet de warme olie bij de bosui en gember en voeg ook de Xeres azijn toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Snijd je tomaten in mooie plakken en leg ze dakpansgewijs op een platte serveerschaal. Bestrooi ze met een beetje zeezout. Verdeel dan de salsa over de salade (let op: je hebt waarschijnlijk niet alle salsa nodig, maar je kunt de salsa voor tal van andere gerechten gebruiken als smaakmaker). Enjoy!