Onze Franse Keuken

Broodje gerookte zalm met Piccalilly-mascarpone

broodje zalm

Broodjes, Lunch, Vis | maart 20, 2022 | By

Een broodje gerookte zalm met gegrilde courgette, avocado en een zoet-zure Piccalilly-mascarpone. Nog wat blaadjes sla erop en genieten maar. Een heerlijk fris lunchgerecht om het begin van de lente mee in te luiden.

Ik eet regelmatig een broodje gerookte zalm met dille-mayonaise. Voor de afwisseling wilde ik wel eens wat nieuws proberen en zag toevallig een pot Piccalilly in de koelkast staan. Iets zoet-zuurs als begeleider van de zalm. Dat leek me nou ook wel eens lekker. Alleen vond ik Piccalilly in zijn pure vorm nou net een tikkie te uitgesproken. Dus mengde ik er wat mascarpone doorheen om het geheel wat te verzachten. Deze Piccalilly-mascarpone gebruikte ik als basis spread. Daar legde ik wat plakjes gerookte zalm en gegrilde courgette op. Nog een beetje avocado en sla erbij en klaar ben je.

Ik vind dit broodje gerookte zalm met Piccalilly-mascarpone nou echt een leuke vondst en een bijzonder smakelijk broodje. Een nieuwe favoriet. Wat mij betreft een ideaal lunchgerecht om de start van de lente te vieren.

Fijne zondag allemaal en tot volgende week.

Broodje gerookte zalm met Piccalilly-mascarpone

Broodje gerookte zalm, gegrilde courgette en avocado met Piccalilly-mascarpone
Voorbereidingstijd5 minuten
Gang: lunch
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: broodje zalm
Porties: 1
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel mascarpone
  • 1 theelepel Piccalilly volle
  • 1 stokbroodje
  • 3 plakjes gerookte zalm
  • 3 plakken courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • versgemalen peper
  • 1/4 avocado in plakjes
  • sla

Bereiding

  • Meng de Piccalilly door de mascarpone en smeer de spread op het stokbrood.
  • Smeer de plakken courgette in met olijfolie en geef een paar fikse draaien aan de pepermolen boven de plakjes. Gril de plakjes courgette vervolgens op de grillplaat/grillpan en leg ze daarna op het stokbroodje.
  • Leg wat plakjes avocado en wat blaadjes sla op de zalm en courgette en serveer. Enjoy.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress