Onze Franse keuken

Salade met gekarameliseerde wortel en geitenkaas

salade met gekarameliseerde wortel

Bijgerecht, Meatless, Salades, Vega | maart 3, 2021 | By

Salade met in Calvados gekarameliseerde wortel, geitenkaas en walnoot. Dit recept bedacht ik afgelopen weekend en deze salade viel hier dusdanig in de smaak dat ik hem vandaag gelijk met jullie deel.

Een tijdje geleden gaf ik jullie het recept voor in Calvados gekarameliseerde wortel. Toen beloofde ik ook, dat ik een keer een salade zou verzinnen waar ik ze in zou opnemen. Nu dus…

Afgelopen weekend kregen wij, voor het eerst in tijden, weer eens vrienden over de vloer voor de lunch. Het was, uiteraard met inachtneming van de verplichte afstand (gelukkig hebben we een grote tafel), super gezellig en we hebben wat afgelachen.

Ik wilde onze vrienden de gekarameliseerde wortel laten proeven en greep de gelegenheid aan om deze salade te verzinnen en te testen. Een grote hit. Kan ook bijna niet missen natuurlijk. Frisse sla, zoete wortel, knapperige walnoot, zachte geitenkaas en een heerlijke honingvinaigrette. De salade ziet er bovendien nog eens heel vrolijk uit met dat knallende oranje, groen en frisse wit. Een blijvertje. Ik denk dat onze gasten deze salade komend seizoen regelmatig voorbij gaan zien komen tijdens onze table d’hôte avonden op La Panacée.

salade met gekarameliseerde geitenkaas

Ik serveerde deze salade met gekarameliseerde wortel als bijgerecht, maar het is ook een prima maaltijdsalade. Ideaal voor een meatless dagje, of voeg anders wat gerookte kipfilet of gebakken spekjes toe. Stokbroodje erbij en smullen maar….

Salade met in Calvados gekarameliseerde wortel

Salade met in Calvados gekarameliseerde wortel, walnoot, geitenkaas en een honingvinaigrette
Gang: Salad
Keuken: French
Trefwoord: salade met gekarameliseerde wortel
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 100 gram gemengde sla of gewoon een zak – als je het gewassen koopt…
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 6 walnoten gepeld
  • 1/2 portie in Calvados gekarameliseerde wortel ik gebruik ongeveer 200 gram

Voor de honingvinaigrette

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel vloeibare honing

Bereiding

  • Maak eerst de in Calvados gekarameliseerde wortel (zie recept op mijn blog v 27/1/2021)
  • Doe de sla in een kom en verdeel de gekarameliseerde wortel er over.
  • Verkruimel de geitenkaas en verdeel die samen met de stukjes walnoot over de salade.
  • Maak de vinaigrette (oftewel klop de olie, azijn, mosterd en honing door elkaar tot een mooie gladde vinaigrette).
  • Giet de vinaigrette over de salade en serveer. Bon appetit.

Comments

  1. Leave a Reply

    Ankie
    maart 3, 2021

    Ziet er heerlijk uit, Lisette!

Leave a Comment