Onze Franse Keuken

Pittige paprika-limoen saus

pittige paprika-limoen saus

Saus/Chutney/Pesto | maart 10, 2021 | By

Deze pittige paprika-limoen saus is echt een leuke ontdekking. Ik was op zoek naar een saus om mijn zoete aardappelfrietjes een beetje een kick te geven. Die hebben een krachtige smaakmaker nodig, want anders vind ik ze al snel een beetje saai. Deze saus is erg uitgesproken en gaat perfect samen met het zoet romige van de aardappel.

paprika-limoensaus

Deze pittige paprika-limoen saus maak je van geroosterde rode paprika. Het lekkerst is uiteraard verse paprika die je zelf roostert, maar je kunt voor een snelle versie uiteraard ook best paprika uit een pot gebruiken. De chilipeper zorgt voor flink wat pit. Qua sterkte kun je daar zelf een beetje mee spelen. Ik hou zelf van ‘licht-pittig’ en gebruik voor mijn saus een halve chilipeper zonder zaadjes, maar misschien gooi jij er met gemak een hele peper doorheen. Een kwestie van uitproberen. De gember en limoen zorgen voor de friszure toon.

Mocht je je afvragen hoe ik zoete aardappelfrietjes maak: Ik snij de zoete aardappelen in dikke repen. Die leg ik op een bakplaat. Beetje olie en zout en peper erover en een half uurtje in de voorverwarmde oven (200 graden). Ik keer de frietjes halverwege de baktijd even om.

Deze pittige paprika-limoen saus past niet alleen goed bij zoete aardappelfriet, maar is ook lekker bij geroosterde wortel. Je zou hem trouwens prima als dipsaus neer kunnen zetten bij een crudité schotel of een schaal tortillachips.

Pittige Paprika-Limoen saus

Een heerlijke pittige paprika-limoensaus – perfect bij zoete aardappelfriet
Gang: Side Dish
Keuken: French
Trefwoord: paprika-limoen saus
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 150 gram geroosterde rode paprika het liefst homemade, maar uit een pot gaat ook
  • 1/2 rode chilipeper zaadjes verwijderd
  • 1 theelepel gemberrasp vers geraspt
  • 1 eetlepel suiker
  • 50 ml witte balsamico azijn
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 teen knoflook geperst
  • 100 ml gepelde tomatenstukjes uit blik
  • 1 limoen rasp en sap van 1/2 limoen

Bereiding

  • Doe alle ingredienten in je keukenmachine en pulseer tot een gladde saus. Proef en breng op smaak indien nodig met wat extra limoensap, suiker en/of chilipeper. That's it…easy does it!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress