Onze Franse keuken

Havermoutkoekjes met chocolade

havermoutkoekjes

Koekjes, Youtube | april 17, 2020 | By

Havermoutkoekjes met chocolade. De meiden hebben schoolvakantie. Door de lock-down kunnen we natuurlijk niet op pad. Dus verzinnen we activiteiten in en om het huis. Zoals koekjes bakken. Gisteren hebben we deze havermoutkoekjes met chocolade gemaakt.

Vorige week zijn we ook al samen de keuken ingedoken. Toen maakten we gemarmerde Madeleines.

Gisteren wilde ik wel weer eens een nieuw recept proberen. Een chocolade variant van mijn havermoutkoekjes met wortel, kaneel en kardemom. De meiden zijn namelijk echte chocolade monsters.

havermoutkoekjes met chocolade

We hebben ook maar gelijk een kookvideo opgenomen. Marie kwam gisteren namelijk ineens met de iPad aanzetten. Ze was het oude filmpje van de kaneelbommetjes aan het kijken. Toen waren de meiden 5 en 3. Zo schattig om die kleine koppies te zien. Inmiddels zijn het al echte grote meiden van 8 en 6.

‘Mam, wanneer mogen wij weer eens zo’n video maken?’ vroeg Marie. ‘Zou je dat dan willen ?’ vroeg ik verbaasd. ‘Ja leuk’ riepen ze in koor. ‘Oké doen we dat.’ Zo gezegd, zo gedaan. Meiden blij en ik ook. Altijd handig om een recept ook in een videoversie te kunnen laten zien.

Het recept van deze havermoutkoekjes met chocolade is vanaf nu dus ook via mijn youtubekanaal “onzefransekeukenvlogt” te bekijken.

Fijn weekend allemaal!

HOU AFSTAND, BLIJF THUIS en PAS OP JEZELF EN ELKAAR.

Havermoutkoekjes met chocolade

Havermoutkoekjes met chocolade. Ze worden extra smeuïg door toevoeging van een beetje geraspte wortel
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd18 min
Gang: Dessert
Keuken: French
Porties: 20
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 125 gram gezouten roomboter in blokjes, op kamertemperatuur
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel vanille extract
  • 70 gram wortel grofgeraspt
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda (bicarbonaat)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 90 gram havermoutvlokken
  • 40 gram chocoladepuntjes
  • 4 eetlepels volle melk op kamertemperatuur

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 2 bakplaten klaar bedekt met bakpapier.
  • Meng de boter, suiker, eidooier en vanillextract met een handmixer, totdat je een mooie gladde pasta hebt (minuut of 4).
  • Voeg dan de geraspte wortel toe en meng weer goed door elkaar met de mixer.
  • Voeg de bloem en baking soda toe en meng ook dit erdoor.
  • Voeg kaneel, havermoutvlokken en chocoladepuntjes toe en meng nogmaals.
  • Giet, terwijl je blijft mixen de melk toe, zodat je een mooi ‘hompig’ beslag hebt.
  • Vorm bolletjes (formaat ‘knikkerbonk’) van het beslag en leg die naast elkaar op je bakplaten met wat ruimte ertussen. Duw ze een beetje plat (zodat ze nog ongeveer 1 à 1,5 cm dik zijn). Als het goed is kan je zo'n 20 koekjes maken.
  • Zet de bakplaten in het midden van de oven en bak ze 18 minuten. Let op: Open de oven na 9 minuten en draai de bakplaat even om – zo worden ze  gelijkmatiger gaar. Laat ze afkoelen en geniet!

Comments

  1. Leave a Reply

    maria
    april 18, 2020

    Havermoutkoekjes Ik mis de boter bij de ingredienten

    • Leave a Reply

      Lisette
      april 18, 2020

      Hi Maria, ik denk dat je er overheen gelezen hebt, want het staat als allereerste punt genoemd in de ingrediëntenlijst. Groetjes, Lisette

  2. Leave a Reply

    Marleen
    april 20, 2020

    Ga ik met onze kleindochters doen…….. wat leuk doe je dat Lisette?

    • Leave a Reply

      Lisette
      april 22, 2020

      Goed plan Marleen – echt prima te doen met kids en werkelijk een heerlijk koekje.

Leave a Comment