Ga terug

Havermoutkoekjes met chocolade

Havermoutkoekjes met chocolade. Ze worden extra smeuïg door toevoeging van een beetje geraspte wortel
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd18 minuten
Gang: Dessert
Keuken: French
Porties: 20
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 125 gram gezouten roomboter in blokjes, op kamertemperatuur
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel vanille extract
  • 70 gram wortel grofgeraspt
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda (bicarbonaat)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 90 gram havermoutvlokken
  • 40 gram chocoladepuntjes
  • 4 eetlepels volle melk op kamertemperatuur

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 2 bakplaten klaar bedekt met bakpapier.
  • Meng de boter, suiker, eidooier en vanillextract met een handmixer, totdat je een mooie gladde pasta hebt (minuut of 4).
  • Voeg dan de geraspte wortel toe en meng weer goed door elkaar met de mixer.
  • Voeg de bloem en baking soda toe en meng ook dit erdoor.
  • Voeg kaneel, havermoutvlokken en chocoladepuntjes toe en meng nogmaals.
  • Giet, terwijl je blijft mixen de melk toe, zodat je een mooi ‘hompig’ beslag hebt.
  • Vorm bolletjes (formaat ‘knikkerbonk’) van het beslag en leg die naast elkaar op je bakplaten met wat ruimte ertussen. Duw ze een beetje plat (zodat ze nog ongeveer 1 à 1,5 cm dik zijn). Als het goed is kan je zo'n 20 koekjes maken.
  • Zet de bakplaten in het midden van de oven en bak ze 18 minuten. Let op: Open de oven na 9 minuten en draai de bakplaat even om – zo worden ze  gelijkmatiger gaar. Laat ze afkoelen en geniet!