Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 2 bakplaten klaar bedekt met bakpapier.
Meng de boter, suiker, eidooier en vanillextract met een handmixer, totdat je een mooie gladde pasta hebt (minuut of 4).
Voeg dan de geraspte wortel toe en meng weer goed door elkaar met de mixer.
Voeg de bloem en baking soda toe en meng ook dit erdoor.
Voeg kaneel, havermoutvlokken en chocoladepuntjes toe en meng nogmaals.
Giet, terwijl je blijft mixen de melk toe, zodat je een mooi ‘hompig’ beslag hebt.
Vorm bolletjes (formaat ‘knikkerbonk’) van het beslag en leg die naast elkaar op je bakplaten met wat ruimte ertussen. Duw ze een beetje plat (zodat ze nog ongeveer 1 à 1,5 cm dik zijn). Als het goed is kan je zo'n 20 koekjes maken.
Zet de bakplaten in het midden van de oven en bak ze 18 minuten. Let op: Open de oven na 9 minuten en draai de bakplaat even om – zo worden ze gelijkmatiger gaar. Laat ze afkoelen en geniet!