Onze Franse Keuken

Nutella tiramisu in glaasjes

nutella tiramisu

Desserts, kerst | februari 5, 2020 | By

Nutella tiramisu in glaasjes. Dit recept heb ik speciaal voor vandaag verzonnen. Het is namelijk Wereld Nutella Dag. Wist jij dat ? Nou, ik niet in ieder geval. Tot twee dagen geleden…

Afgelopen maandag zette ik een foto van mijn walnoten-wortel taartjes op social media. Ik zag namelijk op Instagram voorbij komen dat het Carrot Cake dag was en besloot daar spontaan op in te haken. Vervolgens kreeg ik de vraag van een volger of ik dan misschien voor 5 februari ook een lekker recept klaar heb staan. ‘Ehhh…wat is er 5 februari ?’ schreef ik heel onnozel terug. ‘Dan is het Wereld Nutella dag’. Ok, ja ach, waarom niet? Nou heb ik een heerlijke chocolade Nutella kersttaart op mijn blog staan. Prima. Doen we die, dacht ik….

De ingeving..

Ware het niet dat toen ik maandagnacht in bed lag, ineens dit idee van Nutella tiramisu door mijn hoofd schoot. ‘Wat als ik speculoos in brokjes breek en die besprenkel met verdunde Nutella in plaats van koffie? Als ik dan vervolgens één neutrale mascarpone laag maak en één laag met Nutella erdoor? Ik de tiramisu nou eens in kleine glaasjes serveer? Zou dat iets zijn?’ Ik noteerde mijn ingeving snel op mijn notitieblok. Dat ligt altijd standaard op mijn nachtkastje, want ik heb wel vaker van dit soort nachtelijke brainwaves. Die moet ik echt gelijk opschrijven, want anders vergeet ik ze.

Gisteren dook ik gelijk de keuken in om dit nieuwe recept te testen. Het was eerlijk gezegd een beetje priegelen met die natte speculoos brokjes en verschillende lagen. Het is de moeite wel waard, want het eindresultaat ziet er mooi uit vind ik.

nutella tiramisu in glaasjes

Je zou deze tiramisu ook gewoon in één schaal kunnen maken. Dat is wel echt een stuk minder werk. Deze glaasjes versie bewaar je dan voor een speciale gelegenheid. Kerst ofzo.

Ik heb de witte en bruine mousse bewust minder zoet gemaakt, omdat het geheel in combinatie met de speculoos anders te zoet wordt. Zorg dat je bij ieder hapje mousse ook een stukje speculoos te pakken hebt.

Onze meiden waren door het dolle. Die zijn namelijk dol op Nutella. Dus die begonnen te glimmen toen ik ze gisteren ineens op een gewone doordeweekse avond dit Nutella toetje voorschotelde.

We hebben hier thuis in ieder geval 2 kleine ‘Wereld Nutella Dag’ fans,….en ach….eigenlijk ook nog 2 grote…

nutella tiramisu dessert voor wereld Nutella dag

Nutella Tiramisu in glaasjes

Voorbereidingstijd30 minuten
Gang: Dessert
Keuken: Italian
Trefwoord: Nutella Tiramisu
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

 • 125 gram speculoos
 • 2 eieren
 • 250 gram mascarpone
 • 2 theelepels vanille extract
 • 100 gram Nutella
 • 50 ml melk
 • cacaopoeder voor de bovenkant

Bereiding

 • Breek de speculoos in grove brokjes en leg ze in een platte schaal. Zet even apart.
 • Splits de eieren. Doe de eidooiers samen met de mascarpone en 1 theelepel vanille extract een een kom en klop met een handmixer (of in je keukenmachine) tot een luchtige massa. Zet nog een kom klaar en schep daar de helft van het mascarponemengsel in.
 • Voeg bij één helft de 2e eetlepel vanille extract toe en meng nog even kort. Dit is straks je witte laag.
 • Smelt de Nutella met de melk in een steelpannetje op laag vuur, totdat je een mooie gladde Nutella saus hebt. Giet de saus in een maatbeker. Als het goed is heb je nu zo'n 125 ml saus.
 • Giet 75 ml van de saus over de speculoosbrokjes en roer goed door elkaar. Ja het wordt plakkerig – geeft niets. Dat hoort.
 • Giet de resterende 50 ml saus bij de tweede helft van het mascarponemengsel. Meng even goed door elkaar met de handmixer. Dat is zometeen je lichtbruine Nutella laag.
 • Klop de eiwitten stijf. Spatel de helft van de eiwitten luchtig door je klassieke witte mengsel. De andere helft spatel je voorzichtig door je Nutella mengsel.
 • Ok, nu gaan we bouwen. Doe een laagje natte speculoosbrokjes in een glaasje en schep daar een laag van het lichtbruine Nutella mengsel op. Dek dat af met een tweede laag speculoosbrokjes. Daar schep je dan vervolgens de witte klassieke laag op. Herhaal deze handeling voor alle vier de glaasjes.
 • Zet de glaasjes minimaal 4 uur in de koelkast (en als je de tijd hebt – dat had ik dus niet – beveel ik zelfs een hele nacht aan. Net als bij normale tiramisu). Bestrooi vlak voor het serveren de bovenkant van de glaasje met wat cacaopoeder. Ik doe dat met een klein zeefje. ENJOY!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress